Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland mag 25 jarige naar Koningin sturen Datum: 21/04/2005 Bron: Bestuursassistente

In verband met het 25 jarig regeringsjubileum van Koninging Beatrix heeft de gemeente Noord-Beveland op 28 januari 2005 een brief ontvangen van de Staten-Generaal. Hierin is Noord-Beveland gevraagd een 25 jarige inwoner naar voren te schuiven om bij de Bijzondere Verenigde Vergadering op zaterdag 30 april aanwezig te zijn. De gelukkige is Manja Mans van der Maas uit Kats.

Aanleiding
De beide Kamers der Staten-Generaal willen op zaterdag 30 april 2005 in een Bijzondere Verenigde Vergadering (B.V.V.) op feestelijke wijze stilstaan bij het regeringsjubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix. Hierbij is Koningin Beatrix aanwezig.

De 225 leden van de Staten-Generaal zullen tijdens de B.V.V. ieder vergezeld zijn van een 25-jarige Nederlander. Met vijf van deze 25-jarige Nederlanders, allen afkomstig uit de kleinere, respectievelijk kleinste gemeenten in ons land, zullen vijf Kamerleden tweegesprekken voeren, die onderdeel zullen zijn van de feestelijke agenda van de B.V.V. Dit wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden. Deze vijf tweegesprekken zullen worden gewijd aan 25 jaar Koningin Beatrix. De selectie heeft inmiddels plaatsgevonden; wij zijn niet gekozen.

Op verzoek van de Staten-Generaal heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten 21 gemeenten geselecteerd met een inwonertal van minder dan 20.000 inwoners. Randvoorwaarde daarbij was dat de uitkomst een goede regionale spreiding van deze gemeenten over Nederland te zien zou geven. Door middel van een a-selectie steekproef is een lijst met 21 gemeenten tot stand gekomen. Het verheugende nieuws was dat op deze lijst onze gemeente voor komt.

Uitnodiging
Noord-Beveland heeft een persoon gevonden die voldoet aan de criteria in de persoon van Manja van der Maas uit Kats.
Manja heeft afgelopen vrijdag een officiële uitnodiging ontvangen van de Staten-Generaal. Haar partner voor die dag is de heer J.M. Varela, lid Tweede Kamer.

Het programma ziet er 30 april als volgt uit:
08.00-09.00 uur:
Ontvangst in de Tweede Kamer van de Kamerleden, hun partners en de 25-jarige gasten.
Ontvangst in de Rolzaal van de 125 Nederlanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de gemeenschap waar zij deel van uitmaken, en van andere genodigden.
09.00-09.30 uur:
Aankomst van alle leden en genodigden in de Ridderzaal (de leden, hun 25-jarige gasten en de genodigden wordt verzocht uiterlijk 09.30 uur hun zitplaatsen in te nemen)
09.30-09.50 uur:
Toelichting op het programma en aankomst van de Koninkrijksministerraad.
09.50-10.10 uur:
Gezamenlijke voorbereiding van een programmaonderdeel. 10.10 uur:
Opening door de voorzitter van de bijzondere verenigde vergadering. 10.20 uur:
Aankomst van de leden van de koninklijke familie. 10.30 uur:
Aankomst van HM koningin Beatrix.
11.30 uur:
Einde van de bijzondere verenigde vergadering nadat HM de Koningin de vergadering heeft verlaten en zich naar de Koninginnekamer heeft begeven.
11.30 uur-11.45 uur:
De leden, hun 25-jarige gasten, de eerdergenoemde 125 Nederlanders en de overige genodigden volgen via videoschermen in de Ridderzaal de aanbieding aan HM de Koningin van jubileumpostzegels in de Koninginnekamer en een aubade aan HM de Koningin, op het Binnenhof, door een aantal koren uit Den Haag.
11.45 uur:
De leden, hun 25-jarige gasten, de eerdergenoemde 125 Nederlanders en de genodigden verlaten de Ridderzaal.
12.30 uur-14.30 uur:
Lunchprogramma, aangeboden door de Voorzitters van beide Kamers in de Statenpassage van de Tweede Kamer aan de leden, hun partners, de 25 jarige gasten, de eerdergenoemde 125 Nederlanders en overige genodigden.