Ingezonden persbericht

Persbericht

Alphen aan den Rijn, 29 april 2005

Cowboys, Ridders en Vikingen in Archeon

gedurende de Meivakantie

Gedurende de hele meivakantie kan jong en oud terecht in Archeon voor veel vermaak en activiteiten. Zo zijn in de eerste week van de meivakantie cowboys uit de groep Dutch Indian Friends in Archeon. Spannend en vermakelijk is het Riddertoernooi van 9 tot en met 13 mei. Met het Pinksterweekend van 14 tot en met 16 mei zijn er ruige vikingen in Archeon te vinden.

Verder zijn er veel activiteiten voor kinderen als schminken, vilten armbandjes maken, exerceren met Romeinse soldaten en de vernieuwde speeltuin.

American Western Week 30 april - 8 mei

Het wordt een spectaculaire week, waarin het Wilde Westen herleeft met de groep Dutch Indian Friends . Zij maken dankzij hun inzet het Wilde Westen de streken ten westen van de Mississippi in Noord-Amerika- op gevarieerde en historische wijze zichtbaar. Alle verhalen uit de periode 1830 1880 komen in Archeon tot leven. Er zijn verschillende kampen zoals een indianenkamp met tipi s, een pionierskamp met huifkarren en een trapperskamp met diverse tentmodellen.

Tijdens hun verblijf leven de leden van de groep zich helemaal uit: messen werpen, thomahawk gooien, zweepslaan, duelschieten en saloongevechten; Wie van actie houdt is van harte welkom.

Het bikkelharde, dagelijkse leven in een kampement wordt uitgebeeld in demonstraties vuur maken op primitieve wijze, authentiek koken, ijzersmeden en een demonstratie kralen rijgen. Romantiek en ontberingen allemaal in één week.

Frank, de vriendelijke en zachtmoedige winnaar van het bekende tv-programma Expeditie Robinson maakt deel uit van de groep Dutch Indian Friends . Hij is dan ook aanwezig gedurende de American Western Week en zal mooie indianenliederen op authentieke wijze met de drum ten gehore brengen.


Riddertoernooi 9 - 13 mei

Het denderen van paardenhoeven, het gekraak van brekende lansen, het gejuich van het publiek; dit zijn de geluiden van het riddertoernooi. Moedige ridders in blinkend harnas vechten voor de eer van hun dame of om hun reputatie te zuiveren. Zullen zij leven om hun overwinning te kunnen vieren of zal het licht uit hun ogen voor eeuwig verdwijnen.

In de week van 9 tot en met 13 mei komt de Stichting Historisch Educatief Initiatief (stichting HEI) naar Archeon. Als ridders te paard zullen zij tijdens het middeleeuwse Riddertoernooi spectaculaire shows en demonstraties geven.

2617674.gif 261775b.gif

Het Steekspel

Gehuld in blinkend staal rijden de ridders in volle vaart met lansen op elkaar in. Houten spaanders vliegen in het rond als een ridder zijn lans op zijn tegenstander weet te breken. De eindstrijd is de mêlee. Alle ridders begeven zich tegelijk in de arena en gaan elkaar te lijf met zwaarden of knuppels. Wie de langste adem heeft of als laatste nog in het zadel zit is de winnaar. Bij deze adembenemende show wordt het publiek zoveel mogelijk betrokken bij het steunen van hun eigen favoriete ridder.

Internationaal Viking Weekend 14 t/m 16 mei

Tijdens het Internationale Viking Weekend kunnen de bezoekers zien en beleven hoe het er in het dagelijkse leven van de vroege Middeleeuwen aan toe ging. Zij kunnen de tenten bezichtigen terwijl de bewoners bezig zijn met alledaagse zaken als koken, kleding repareren en vechtoefeningen. Het hele weekend worden diverse, bijzondere demonstraties gegeven door krijgers die oude vechttechnieken hanteren.

Ook moderondleidingen, rechtspraak en diverse vechtshows staan op het programma.

Er is een leuke markt waar handelaren hun spullen verkopen zoals drinkhorens, kleding, zilveren en benen voorwerpen, linnen, zijde, wol, sieraden, zwaarden, bijlen en messen.

2617843.gif 2617931.gif
2617a1e.gif



Ingezonden persbericht