Politie Groningen

Persberichten zaterdag 30 april 2005

provincie Groningen 30-04-2005 -

Groningen: lastige man
De politie hield vrijdagnacht een 35-jarige Stadjer aan op de Grote Markt voor verboden wapenbezit. De man maakte trammelant met een aantal jongeren en bleek in het bezit van een aanzetstaal. De man verzette zich bij zijn aanhouding en beledigde de agenten. Hij is eerst ter kalmering ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: aanhoudingen na vechtpartij
In de Iepenlaan hield de politie vrijdagnacht twee mannen, 20 en 38 jaar uit Groningen, aan voor mishandeling. De slachtoffers, een 20 en 23-jarige zus en broer uit Groningen, werden voor behandeling van hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van de geweldpleging op straat was een ruzie in een woning aan de Iepenlaan waarbij de 38-jarige man klappen uitdeelde. De vechtpartij zette zich later voort op straat waarbij er ook een knuppel en mogelijk een mes in het spel was. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van het incident. De verdachten zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: ongewenste gast
In de Oosterstraat werden vrijdagnacht drie personen opgepakt nadat een van hen zich niet bij een café wilde verwijderen. De 35-jarige man was een ongewenste gast in het café maar bleef bij de zaak staan. Toen agenten hem vorderden zich te verwijderen en hij hieraan geen gevolg gaf werd hij aangehouden. Zijn twee kompanen, een 24-jarige vrouw en 29-jarige man uit Groningen waren het hier niet mee eens en begonnen zich te verzetten. Beiden werden ook aangehouden. In een tas die de vrouw bij zich had bleek onder andere een beitel en een busje traangas te zitten. Proces-verbaal wordt tegen de drie verdachten opgemaakt.

Groningen: vrouw aangehouden na bedreiging buurman
Een 34-jarige vrouw is vrijdagnacht aangehouden bij een woning aan de Mast voor bedreiging van haar buurman. De 50-jarige buurman verklaarde ruzie te hebben met zijn buren en naar hun woning te zijn gegaan. Hij verklaart een blik tegen zijn hoofd gekregen te hebben en met een mes door de vrouw te zijn bedreigd. Hij liep een hoofdwond op. De vrouw is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding met drank in het spel
Op de kruising van Spilsluizen met de Turfsingel verleende vrijdagnacht een 16-jarige snorfietser uit Groningen geen voorrang aan een 23-jarige automobilist uit Groningen. De jongen bleek onder invloed van alcohol zijn snorfiets te besturen. Op het bureau blies hij een promillage van 0.7. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: verdachte van fietsdiefstal aangehouden
Een 45-jarige man uit Groningen werd vrijdagavond aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets van een cafébezoekster aan de Meeuwerderweg. Aan de verdwenen fiets van de vrouw hing een tas met daarin onder andere autopapieren. Deze papieren werden later op de avond door de verdachte te koop aangeboden aan de eigenaresse van de fiets. De verdachte werd door de vrouw en haar vriend naar het politiebureau gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol en is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: rijden onder invloed
Bij een routinecontrole vrijdagmiddag betrapte de politie een 47-jarige snorfietser uit Groningen op het rijden onder invloed. De man werd op de Brailleweg gecontroleerd. Hij blies op het bureau een promillage van 1.6. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Groningen: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole vrijdagmiddag op de Kielerbocht (50 km) werden zon 300 voertuigen gecontroleerd met de lasergun. 20 bestuurders reden boven de snelheidslimiet en werden staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km per uur. Een automobilist viel op doordat hij zeer snel zijn snelheid aanpaste. Hij bleek een radardetector aan boord te hebben. Hij kreeg een extra proces-verbaal en zijn detector is in beslag genomen.