Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 30-04-2005

Auto over de kop
ZUIDWOLDE Vrijdagavond rond 22.30 uur zijn drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt op de N48 toen de auto waarin ze zaten van de weg raakte. De auto, bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Hoogeveen, reed in noordelijke richting en raakte in de rechterberm. Na een stuurcorrectie trok ze de auto de weg weer op maar raakte de controle kwijt. De auto ging over de kop en kwam aan de andere kant van de weg in de sloot terecht. De bestuurster en twee mannen uit Hoogeveen van 20 en 21 jaar zijn met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. (05-135987)

Politie vordert rijbewijs in na alcoholgebruik
VEENHUIZEN Vrijdagnacht controleerde de politie op de Hoofdweg een 36-jarige automobilist uit Donkerbroek die slingerend reed. Deze had stevig gedronken, zo bleek uit de blaastest. Daar scoorde de man 740, ongeveer 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij wordt bij het CBR aangemeld voor een onderzoek naar zijn geschiktheid als autobestuurder. (05-136045)

Agenten houden dieven verkeersborden aan
HOOGEVEEN Vrijdagnacht heeft de politie twee mannen van 20 en 24 jaar uit Hoogeveen aangehouden wegens diefstal van verkeersborden. Ze liepen elk met een bord op de Alteveerstraat. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek en de borden gaan terug naar de goede plek. Waar dat is moet nog worden uitgezocht. (05-136051)

Politie pakt inbrekers op
ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie twee mannen uit Assen van 46 en 49 jaar aangehouden nadat ze hadden geprobeerd in te breken in een school in aanbouw aan de Wethouder Bergerweg. Een getuige zag de twee bij de school lopen en belde de politie. Deze trof de twee daar aan, terwijl ze in het bezit waren van allerlei inbreekgereedschappen. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (05-136018)

Man aangehouden na mishandeling
ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie in de Brinkstraat een 33-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij iemand meerdere keren had geslagen in een café in deze straat. Het slachtoffer is echter spoorloos. Deze werd niet meer aangetroffen en heeft zich tot nu toe ook niet bij de politie gemeld. De aangehouden verdachte is evenwel ingesloten en zal gewoon worden verhoord. Als de tegenpartij zich meldt zal zijn aangifte worden opgenomen. (05-136032)

Politie houdt vrouw aan na mishandeling en bedreiging ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 24-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Ze had even tevoren in de Dozystraat de 18-jarige vriendin van haar ex mishandeld en bedreigd met een mes. Ze bleek zichzelf te hebben verwond en moest voor behandeling naar het Wilhelminaziekenhuis. Daar is ze aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. (05-135836)

Aanhouding na huiselijk geweld
HOOGEVEEN Vrijdagnacht is in een woning in het centrum een 30-jarige man aangehouden nadat hij zijn 25-jarige vriendin met een mes had bedreigd. De man is ingesloten en deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (05-136036)

Caravans en aanhangers gecontroleerd
MEPPEL Vrijdagavond heeft de politie in en om Meppel autos met caravans en aanhangers gecontroleerd. De meeste van deze weggebruikers hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Zes mensen kregen een bekeuring. Twee voor ondeugdelijke banden. Een voor losliggende lading, een voor het ontbreken van een kenteken, en een voor ondeugdelijke verlichting. Een bestuurder had geen rijbewijs, en drie bestuurders kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. (05-135937) In het centrum van Meppel werden drie automobilisten bekeurd wegens het parkeren op een stopverbod, en drie voor het rijden zonder gordel om. (05-135966)

Bromfietser onder invloed
NIJEVEEN Vrijdagnacht controleerden agenten op het Kolderveen een 18-jarige bromfietser uit Wanneperveen. Bij de ademtest blies hij 330, dat komt overeen met 0,75 promille. Hij kreeg daarvoor een bekeuring en een rijverbod van twee uur. (05-136021)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Telefoon 06 22662875