Politie Zeeland


---


O-2364-2005 Automobilist in de sloot

Vrijdag omstreeks 21.00 uur belandde een 29-jarige automobilist uit Waalre op de A58 bij Goes met zijn auto in de sloot.
De man kreeg een grote vogel op zijn voorruit, waarna hij slipte en de linkerberm inreed. Na een stuurcorrectie reed hij de sloot aan de rechterzijde van de weg in. Ook reed hij een hectometerpaal omver. Over eventueel letsel van de bestuurder is niets bekend. Zijn auto raakte beschadigd.


Z-2365-2005 Graffiti

In de Oranjestraat in Terneuzen werden vrijdag omstreeks 22.00 uur vijf jongeren aangehouden voor het spuiten van graffiti op de gevel van een winkelpand.
Het betreffen drie inwoners van Terneuzen van 14 en 17 jaar, een 15-jarige Middelburger en een 17-jarige uit Axel. Zij worden allen doorverwezen naar bureau HALT en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.


O-2366-2005 Diefstal portemonnee

In een horecabedrijf in Kortgene werden vrijdag tussen 17.30 en middernacht de portemonnee en de sleutels van een medewerker gestolen.
De goederen lagen op een vaste plaats, uit het zicht van bezoekers. In de portemonnee zaten enkele honderden euro's en persoonlijke papieren. De sleutels werden later in het bedrijf teruggevonden.


W-2367-2005 Ruiten vernield

In de Vlissingsestraat in Oost-Souburg werden vrijdag omstreeks 22.15 uur zeven jongeren aangehouden voor het ingooien van ruiten bij een voormalig bedrijfspand in de Jacob Isaac Sandersestraat.
De politie pakte de jongeren op na een melding van vernieling van de ruiten. Het betreffen zes inwoners van Oost-Souburg van 15, 16 en 17 jaar, en een 15-jarige Middelburger. Zij worden allen doorverwezen naar bureau HALT en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.


Z-2368-2005 Rijden onder invloed

In de Willem Andriessenlaan in Terneuzen werd zaterdag om 01.20 uur een 28-jarige automobilist uit Talamona (Italië) betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcoho gedronken. Hij kreeg een rijverbod vadan 3x de toegestane hoeveelheid alcoho gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een bekeuring van E 750,-.


W-2369-2005 Illegale Houseparty

In een loods aan de Frankrijkweg in Ritthem werden zaterdag omstreeks 00.50 uur ongeveer 50 personen aangetroffen die bezig waren met het organiseren van een illegale techno-houseparty.
De personen, mannen en vrouwen, waren afkomstig uit o.a. Amsterdam, Utrecht, Leiden, Rotterdam en Den Haag, 1 persoon kwam uit Duitsland en twee personen uit Frankrijk. Van alle aanwezigen werden de gegevens genoteerd en in opdracht van de politie hebben ze alles opgeruimd waarna ze allemaal rustig zijn vertrokken.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.