Ingezonden persbericht

Minister-president Ys bij Balkenende, Bot en Pechtold

DEN HAAG, 20050430 -- De Minister-president van de Nederlandse Antillen, Etienne Ys, heeft deze week tijdens zijn werkbezoek aan Nederland, een bezoek afgelegd aan Minister-president Jan Peter Balkenende en de ministers van Bestuurlijke Vernieuwingen en Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Zaken, respectievelijk Alexander Pechtold en Ben Bot.


Minister-president Ys verblijft in Nederland in verband met de festiviteiten rondom de 25-jarige regeringsjubileum van H.M. koningin Beatrix.

MinPres Ys en Pechtold hebben tijdens het bezoek onder andere gesproken over het bezoek dat minister Pechtold volgende maand aan de Nederlandse Antillen zal afleggen.

Met Minister Bot besprak de Antilliaanse premier diverse onderwerpen en werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een protocol te ondertekenen betreffende afspraken inzake de plaatsing van Antilliaanse ambtenaren op diplomatieke posten van het Koninkrijk.

De heer Ys was tijdens diens bezoek aan de ministers Balkenende, Pechtold en Bot vergezeld door de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, en de heer Freek van Beetz, algemeen adviseur van de Antilliaanse Minister-President.




Ingezonden persbericht