1e persbericht van zaterdag 30 april 2005

Eindhoven 30-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden na aantreffen vuurwapen en drugs

In een woning aan de Vuurvlinderstraat zijn vrijdag rond 16.40 uur een 27-jarige bewoner en een 39-jarige man (woonplaats onbekend), die op bezoek was in de woning, aangehouden. In het pand werden een vuurwapen en een paar honderd gram harddrugs aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Gewelddadige zakkenroller aangehouden

Op de Vrijstraat is zaterdag rond 3.50 uur een 24-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de portemonnee van een 48-jarige Eindhovenaar hebben gerold in een horecagelegenheid aan de Vrijstraat. De Eindhovenaar merkte dit en sprak de man hierop aan, waarop hij uiteindelijk zijn portemonnee terugkreeg. Een 39-jarige Eindhovense getuige hielp het slachtoffer om de verdachte aan te houden om hem over te kunnen dragen aan de politie. Hierop verzette de verdachte zich hevig. Buiten de horecagelegenheid ontstond een worsteling tussen de 39-jarige man en de verdachte. Ook zou een 56-jarige Eindhovenaar, die bij de aanhouding betrokken was, door de verdachte met een mes in zijn buik zijn gestoken. De politie heeft de 24-jarige man in de boeien geslagen en hem in de cel gezet voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van inbraak in woning aangehouden

Na een melding van een inbraak in een woning aan de Maurits Lijnslagerstraat is zaterdag rond 2.00 uur op de Ferguutstraat een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Twee Eindhovenaren van 21 jaar wisten in eerste instantie te ontkomen maar werden een half uur later op de Maurits Lijnslagerstraat aangehouden. Aan de achterkant van de woning bleek een raam vernield te zijn. Het gehele pand was doorzocht. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

Op het Stationsplein is zaterdag rond 2.00 uur een 47-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de verdachte op een bankje zitten op het Stationsplein terwijl hij schennis pleegde. Hierop is de man meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhoudingen na gewelddadige poging tot beroving

Op de Tolpost zijn zaterdag rond 4.00 uur een 39-jarige Eindhovenaar en twee Helmonders van 17 en 18 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het bedreigen van drie Helmonders (17, 18 en 18 jaar) op de Tolpost om zo aan geld te komen. Ook eisten ze een GSM en een fiets op. De verdachten zouden de slachtoffers gedreigd hebben met messteken en slaan en schoppen. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Kasteel Traverse heeft de politie vrijdagavond rond 23.30 uur een 22-jarige automobilist uit Helmond betrapt op te hard rijden. De man reed 101 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhoudingen na mishandeling

Op de Steenweg, de Kanaaldijk Noord West en op de Kasteellaan zijn zaterdag rond 3.00 vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Helmond en Bakel van 18 jaar en twee Helmonders van 19 en 17 jaar. Het viertal wordt verdacht van het zonder enige aanleiding slaan van een 21-jarige inwoner van Den Haag tussen 2.00 en 2.30 uur die nacht op de Steenweg. Ook een 27-jarige vriend (woonplaats onbekend) van het slachtoffer werd geslagen. De kaak van de 21-jarige man is op twee plaatsen gebroken door de mishandeling. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De vier verdachten zijn voor verder onderzoeken ingesloten.

Geldrop: Polen aangehouden op verdenking van diefstal diesel

Op een parkeerplaats aan de A67 zijn zaterdag rond 4.00 uur drie Polen (23, 31 en 41 jaar) aangehouden. De mannen worden verdacht van het wegnemen van diesel uit een tank van een daar geparkeerde vrachtwagen. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.