Politie Twente

Persberichten Politie Twente d.d. 30 april 2005

Koninginnenacht in Twente verloopt rustig

Veel bikers op de been

Twente

Op veel plaatsen in Twente werd de Koninginnenacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april druk bezocht. Tegelijkertijd is het op de meeste plaatsen, ook de grote steden, rustig gebleven. Op verschillende plaatsen, met name in Almelo en Hengelo, werd door de politie bikers ingezet om extra toezicht te houden. Op de Grote Markt in Enschede werden bij verschillende uitgaansgelegenheden enkele opstootjes gemeld. Hierbij zijn geen aanhoudingen verricht. Bij vier personen werd het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed. (bps 05-053009)

Geweld zonder letsel

Broers verwikkeld in vechtpartij

Hengelo

Koninginnenacht op zaterdag 30 april kreeg voor twee Hengelose broers een wat minder oranje tintje toen het tweetal rond 04.30 uur op de Markt slaags raakten met elkaar. De politie moest eraan te pas komen om twee uit elkaar te halen. Hierop ging de 18 jarige dermate door het lint dat dit leidde tot een flinke worsteling met een dienstdoende rapporteur. De 18-jarige moest met (gepast) geweld onder controle worden gebracht en heeft daarop de nacht in de cel doorgebracht. Hij ontving een bekeuring wegens dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. (bps 05-052991)

Openlijke geweldpleging

Twee personen aangehouden

Enschede

Op zaterdag 30 april omstreeks 00.50 uur zijn twee Enschedeers (beiden 21 jaar) aangehouden wegens openlijke geweldpleging aan de Oude Markt. Het begon met vervelend en luidruchtig gedrag op straat. Een waarschuwing van de dienstdoende surveillanten bood geen soelaas. Toen de heren kort daarop slaande ruzie met een voorbijganger kregen, werd het tweetal aangehouden en voor verhoor ingesloten. (bps 05-052998)

Overval

Automobilist bedreigt met steekwapen

Haaksbergen

Een 36-jarige automobilist uit Haaksbergen reed vrijdag 29 april omstreeks 23.15 uur over de Goorsestraat in de richting van Haaksbergen, toen hij door een persoon bij een stilstaande auto gemaand werd te stoppen. In de veronderstelling dat het autopech betrof, gaf de Haaksbergenaar gehoor aan het verzoek. Hierop werd hij door een circa 25-jarige man benaderd met het verzoek geld af te geven. Ook werd de Haaksbergenaar door de man vastgegrepen en met een steekwapen bedreigd. De 36-jarige ontkwam met enkele lichte verwondingen is voor behandeling naar de polikliniek van het MST gegaan. De politie onderzoekt de zaak. (bps 05-052918)

Diefstal uit bedrijf

Duizenden euro's meegenomen bij inbraak

De Lutte

Op vrijdag 29 april omstreeks 06.36 uur werd een inbraak gemeld in een horecagelegenheid aan de Bentheimerstraat. Achteraf bleek dat de dader(s) een bedrag van ruim drieduizend euro hadden buitgemaakt. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgehad tussen donderdag 28 april 23.00 uur en 29 april 06.30 uur. De politie stelt een onderzoek in. (bps 05052479)

Doorrijden na aanrijding

Flinke schade na aanrijding op kruising

Enschede

Een 23-jarige Enschedese werd op vrijdag 29 april omstreeks 22.12 door een onbekende automobilist aangereden op de kruising Snelliusstraat/Van Leeuwenhoekstraat. De vrouw wilde de kruising recht oversteken toen haar van links een personenauto naderde, komende uit de richting van de Van Leeuwenhoekstraat. De man kwam met een flinke snelheid aangereden en veroorzaakte aanzienlijke schade aan de auto van de 23-jarige. De man, vermoedelijk van Nederlandse afkomst met kort, blond haar, is na het ongeval doorgereden. De vrouw is met pijn aan haar hoofd en arm naar de doksterpost overgebracht. Haar auto moest worden afgesleept. De politie stelt een onderzoek in. (bps 05-052901)

Diefstal uit bedrijf

Twee verdachten aangehouden

Almelo

Op vrijdag 29 april omstreeks 23.05 uur werd een inbraak gemeld in een gebouw aan de Valeriusstraat. Omdat de inbraak nog gaande zou zijn, werd het pand van meerdere zijden door de politie benaderd. Enkele ruiten bleken ingegooid en er werd een computer vermist. De dader(s) bleek reeds vertrokken. Dankzij de hulp van enkele alerte getuigen kon de vermoedelijke dader, een 17 jarige Almeloer, even later worden aangehouden. De gestolen computer werd in schuurtje van een tweede verdachte, een 24 jarige Almeloer, aangetroffen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (bps 05-052907)

Diefstal uit auto's

Man aangehouden wegens poging tot inbraak

Almelo

Kort na middernacht op zaterdag 30 april werd gemeld dat een tengere, donkere man zich op dat moment schuldig maakte aan het inbreken in geparkeerde auto's aan de Rembrandtlaan. Op de Meindert Hobbemastraat troffen dienstdoende surveillanten korte tijd later een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd tevens door de getuige herkend. De verdachte, een 40-jarige Almeloer, is een bekende van de politie. Hij is voor verhoor ingesloten. (bps 05-052916)

Marita van Loon: 053-4555588


---- --