Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 30 april 2005

* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN; VUURWAPEN EN MES

AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield vrijdagmorgen omstreeks half vier in een woning in de Rosier Faassenstraat een 31-jarige man uit Rotterdam aan wegens huiselijk geweld. De man had kort daarvoor zijn 43-jarige vriendin mishandeld. Tijdens de fouillering van de verdachte werd een patroonhouder aangetroffen. Hierop werd op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek in de woning ingesteld, waarbij een vuurwapen, patronen en een mes in beslag werden genomen. De 31-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* DANKZIJ 'TOETERS EN BELLEN' KAN AANSTAANDE VADER BEVALLING

MEEMAKEN
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben vrijdagochtend een wel heel bijzondere rit 'met toeters en bellen' meegemaakt.
Rond elf uur werden de agenten op de Groene Kruisweg aangesproken door een man die enorme haast had omdat zijn vriendin thuis aan het bevallen was. Probleem was echter dat de band van zijn auto lek was geraakt en het hem niet lukte om die te verwisselen. In overleg met de meldkamer van de politie Rotterdam-Rijnmond werd besloten om de aanstaande vader te helpen.
Hij kreeg een lift van de agenten en is in de politiebus met zogenaamde optische- en geluidssignalen naar huis gebracht. Dankzij deze rit heeft man de man de geboorte van zijn kind in Rotterdam kunnen meemaken.


* VERDACHTEN POGING BEROVING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdagmiddag omstreeks kwart over vier twee jongens uit Rotterdam, 14 en 13 jaar, aan wegens beroving. Een omstander had gezien dat de twee jeugdige verdachten hadden geprobeerd een 87-jarige vrouw uit Rotterdam te beroven. Tijdens de beroving kwam het hoogbejaarde slachtoffer ten val. De vrouw werd overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. De omstander zette de achtervolging op het tweetal in en vatte één van de knapen in de kraag. Gealarmeerde politiemensen hielden even later de andere jongen aan. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN STRAATROOF AAN

ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen zagen vrijdagavond omstreeks kwart voor twaalf dat op de Rotterdamsedijk een negentienjarige jongen uit Vlaardingen werd beroofd door een groep jongens. Hierop werd een achtervolging op de verdachten ingezet, waarna de knapen korte tijd later werden aangehouden. De vier jongens, 18, 17, 16 en 14 jaar en afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel, werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Het 19-jarige slachtoffer dat tijdens de beroving gewond raakte aan zijn gezicht, werd ter plaatse door GGD-personeel behandeld.


* MAN BEDREIGDE BUURVROUW MET SAMOERAIZWAARD

ROTTERDAM - Een 20-jarige Rotterdammer heeft zaterdagmorgen vroeg omstreeks half vijf op de Spoorsingel zijn 57-jarige buurvrouw met een samoeraizwaard bedreigd.
De vrouw had geluidsoverlast van haar benedenburen. Toen zij dit kenbaar maakte werd er niet op gereageerd. Zij ging vervolgens naar beneden en maakte nogmaals duidelijk dat zij last had van het geluid. De 20-jarige man kwam hierop naar buiten met een zwaard in zijn handen en liep op de vrouw af. Zij kon echter vluchten. De gewaarschuwde politie trof in de woning van de man twee samoeraizwaarden aan. De zwaarden zijn in beslag genomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks half zeven vond op de Mijnsherenlaan een steekpartij plaats, waarbij een twintigjarige man uit Utrecht gewond raakte. Het slachtoffer werd naar aanleiding van een langlopende ruzie, door een 25-jarige man uit Rotterdam enkele malen met een schaar gestoken, nadat hij de verdachte had bedreigd met een mes. Gealarmeerde politiemensen hielden beide mannen aan, waarna zij werden overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde vrijdagavond omstreeks zes uur een onderzoek in op de Katendrechtse Lagendijk, nadat een melding was binnengekomen dat een man op straat was neergestoken. Ter plaatse werd een gewonde man aangetroffen. Het slachtoffer, een zeventienjarige jongen uit Rotterdam, werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en de dader van de steekpartij.