Politie Noord-Holland-Noord

Berichten zaterdag 30 april 2005

Alkmaar 30-04-2005 - 14.35 uur

Alcoholcontrole

Alkmaar, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.10 uur bleek een 43-jarige man uit Alkmaar in zijn woonplaats op de Johanna Naberstraat met zijn auto tegen een geparkeerd staand voertuig te zijn gebotst. Bij controle in zijn woning bleek de automobilist teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 1160 ug/l. Dat is ruim vijf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat dat reeds ingevorderd was.

Den Helder, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur werd op de Koningsdwarsstraat in Den Helder een 24-jarige Nieuwedieper gecontroleerd. Hij blies 930 ug/l. Dat is ruim vier keer het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt. De man was opgevallen toen hij met zijn auto aan het gummen was. Een getuige had daarop de politie gewaarschuwd. Deze kwam de man al rijdende tegen. Na een korte achtervolging ging de bestuurder en hard lopend vandoor. Hij kon echter worden achterhaald.

Enkhuizen, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.50 uur raakte een 34-jarige vrouw uit Enkhuizen betrokken bij een eenzijdige aanrijding op de Venedie in haar woonplaats. De vrouw was met haar auto tegen een paal aangereden. Toen zij verder wilde rijden werd door een getuige de sleutel uit het contact van haar auto genomen. De getuige waarschuwde tevens de politie. Bij controle bleek zij 840 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Dit is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Verkeerscontrole

Den Helder, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag werd een korte verkeerscontrole gehouden op de Torplaan en de Zanddijk te Den Helder. Hierbij kregen vijf bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur.

Alkmaar-Heerhugowaard, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag werden op diverse plaatsen in Alkmaar en Heerhugowaard korte verkeerscontroles gehouden. Hierbij kregen 53 bestuurders een bekeuring. Er werd onder anderen 23 maal geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en 20 maal voor overschrijding van de maximum snelheid (50 km per uur). Hoogst gemeten snelheid: 77 km per uur. Bij een afzonderlijke snelheidscontrole op de Middenweg in Heerhugowaard werden 64 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 74 km per uur.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur raakte een 23-jarige man uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de kruising Koelmalaan Melis Stokelaan in Alkmaar. Een 28-jarige man uit Alkmaar reed in een personenauto over de Melis Stokelaan en verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser die op de Koelmalaan reed. De bromfietser liep verwondingen aan zijn gezicht op. Hij brak onder anderen zijn neus. Voor behandeling werd de man overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Wijdenes, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagavond omstreeks 20.15 uur raakte een 51-jarige man uit Hem gewond bij een eenzijdig ongeval op de Zuiderdijk te Wijdens. De man reed op een motorfiets en kwam ten val nadat zijn motor was geslipt op losliggend grind. De man moest met vermoedelijk gebroken ribben worden vervoerd naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Alkmaar, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 09.50 uur vond een aanrijding plaats op de kruising HuiswaarderwegKanaaldijkNeswaard in Alkmaar. Een 53-jarige man uit Alkmaar reed in een bedrijfswagen vanaf de Kanaaldijk in de richting van de Neswaard. Hij was juist aan het bellen (niet handsfree) en had niet in de gaten dat hij rood licht had bij het overteken van de Huiswaarderweg. Over de Huiswaarderweg (in de richting Schagen reed een 49-jarige man uit Egmond a/d Hoef. Hij kon een aanrijding niet voorkomen. Er ontstond een aanrijding waarbij de Egmonder met zijn auto meerdere malen over de kop sloeg. De bestuurder en twee inzittenden van de personenauto werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Het rijbewijs van de Alkmaarder is ingenomen.

Doorrijden na aanrijding

Heerhugowaard, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 10.40 uur reed een bromfietser over het fietspad naast de Westtangent in Heerhugowaard. Bij de kruising van de Zuidtangent nam hij een bocht zo ruim, dat hij een tegenligger, een 44-jarige vrouw uit Heerhugowaard, van haar fiets reed. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep zodanige verwondingen op dat zij zich onder behandeling moest laten stellen. De bromfietser ging er na de aanrijding vandoor, maar kon worden achterhaald door een automobilist die het verzekeringsnummer van de bromfiets noteerde. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder.

Diefstal uit woning

Castricum, donderdag 29 april 2005

Op donderdagavond werd tussen 20.00 en 22.00 uur een diefstal gepleegd vanuit een woning aan de C.F.Smeetslaan in Castricum. Terwijl de bewoners op de benedenverdieping waren, is een onbekende de woning binnengeslopen door de achterdeur. De dader heeft vervolgens de bovenverdieping doorzocht en daar een camera weggenomen.

Diefstal buitenboordmotor

Van Ewijcksluis, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag werd de diefstal ontdekt van een buitenboordmotor vanaf een afgesloten terrein aan de Binnenhaven in Van Ewijcksluis. De motor had vastgezeten aan een boot die op de wal stond. Het gaat hier om een zwarte Mercury buitenboordmotor van 40 pk.

Drie aanhouding na winkeldiefstal

Zwaag, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagavond omstreeks 19.00 uur werd ontdekt dat een man drank had gestolen vanuit de slijterij van een supermarkt aan de Korenbloem te Zwaag. Toen de bedrijfsleider van de supermarkt de man daarop aansprak, probeerde deze weg te komen. Toen de bedrijfsleider de man beet pakte vielen er twee flessen sterke drank vanonder zijn jas op de grond. Ook ontstond er een worsteling waarbij de winkeldief hulp kreeg van twee mannen. De bedrijfsleider werd echter bijgestaan door een politieman in burger en een andere winkelier. Hierop konden de drie mannen worden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 24-jarige man uit Zwaag en een 39-jarige man uit Hoorn.

Verboden wapens op vrijmarkt

Alkmaar, vrijdag 29 april 2005

Tijdens controles bij de kraampjes op de vrijmarkt in Alkmaar werden bij twee kraampjes verboden wapens aangetroffen. In een kraampje lag een vlindermes tussen de handel van een 26-jarige man. In een ander kraampje lagen vier veerdrukwapens tussen de spullen van een 38-jarige man. De gelegenheidshandelaren deden afstand van de wapens en gaven toestemming tot vernietiging daarvan. Er werd geen proces-verbaal opgemaakt.

Milieuovetreding

Zwaag, vrijdag 29 april 2005

Na melding van buurtbewoners stelden de politie en de gemeente een onderzoek in bij een woning aan T Bon in Zwaag. Hier bleken voegwerkzaamheden te worden uitgevoerd zonder dat de nodige milieumaatregelen waren genomen. Bij het stralen van de gevel lagen de voegresten in een straal van tien meter op de grond. Ook liep het water waarmee de gevel werd afgespoten rechtstreeks op de bodem. Het werk werd onmiddellijk stilgelegd en tegen het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Kind door honden gebeten

Berkhout, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.20 uur is een 11-jarig kind ernstig gewond geraakt nadat zij door twee Rottweilers was gebeten. Het kind had die middag met de honden gespeeld op het erf van een pand in Berkhout. Toen er even geen toezicht was, hebben de honden het kind gepakt. Het meisje werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn, waar zij aan haar verwondingen moest worden geopereerd. De politie heeft contact opgenomen met de officier van justitie over te nemen maatregelen.

Hond tussen de schapen

De Cocksdorp, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag is een lam gebeten door een Rottweiler-achtige hond in een perceel aan de Limietweg in De Cocksdorp. Het lam was zodanig gewond dat het moest worden afgemaakt. Volgens een getuige was liep de hond los tussen de schapen terwijl de eigenaar op de fiets op het fietspad stond toe te kijken. Na het bijtincident is de man met de hond weggereden. Iets verderop stond een vrouw op de fiets waarachter een blauw/gele fietskar was gemonteerd. In deze fietskar zat een zwarte Labrador. Samen zijn zij weggefietst. Mogelijk betreft het toeristen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Texel op tel.nr.0900-8844 (lokaal tarief).

Afdreiging

Hoorn, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur werd een 40-jarige vrouw uit Hem slachtoffer van afdreiging op het Betje Wolffplein in Hoorn. De vrouw was aan het winkelen op het Betje Wolffplein toen haar fiets werd gestolen. Bij de vrouw kwam een man die aangaf dat zij haar fiets kon terugkopen voor 50 euro. De vrouw moest onder bedreiging met een mes het geld pinnen en aan de man afdragen. Daarop kreeg zij haar fiets terug. De dader was een negroïde man van ongeveer 30 35 jaar oud, lengte 1,80- 1,85 meter. De man ging gekleed in een vale spijkerbroek en een donkere jas met witte tekst. De man had een gezet postuur en kort kroeshaar. De politie zoekt getuigen of andere slachtoffers. De politie in Hoorn is bereikbaar onder tel.nr.0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling

Castricum, vrijdag 29 april 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur raakte een 18-jarige Castricummer gewond in een café aan de Dorpsstraat in zijn woonplaats. De jongen stond bij de bar met een paar meisjes te praten toen een andere bezoeker een glas met bier in zijn gezicht gooide. Het slachtoffer liep hierbij een snijwond in zijn gezicht op.

Schagen, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een 20-jarige Amsterdammer mishandeld in de muziektuin aan de Loet in Schagen. De jongen zat daar in een groepje te praten toen twee jongens en een meisje aan kwamen lopen. Een van die jongen was onder invloed en begon ruzie te zoeken. Zonder verdere aanleiding werd het slachtoffer in zijn gezicht gestompt. Toen het slachtoffer aangifte ging doen werd de verdachte door de politie direct herkend als een 20-jarige jongen uit Schagen. Deze kon later in de nacht worden aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en bleek ook een wikkel drugs bij zich te hebben. De verdachte is ingesloten en inmiddels in verzekering gesteld.

Alkmaar, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 08.00 uur werd op het station aan de Stationsweg te Alkmaar een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man had een conducteur van de NS mishandeld door hem tegen een metalen paal aan te gooien. De conducteur moest zich met gezichtsletsel onder behandeling laten stellen in het Medisch Centrum te Alkmaar. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De zaak is in behandeling bij de Spoorwegpolitie.

Vernieling fietsen

Alkmaar, zaterdag 30 april 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.20 uur zagen politiemedewerkers dat twee jongens fietsen stonden te vernielen op de Langestraat in Alkmaar. Na een korte achtervolging konden de twee verdachten worden aangehouden. Het ging om een 17- en een 18-jarige jongen uit Alkmaar.