Persberichten zaterdag 30 april

's-Hertogenbosch 30-04-2005

HUISELIJK GEWELD

Schijndel-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in zijn woning in Schijndel een 43-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou zojuist zijn vrouw hebben bedreigd en geduwd waardoor zij ten val kwam. Hij is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch.
Schaijk- Zaterdagochtend is in zijn woning in Schaijk een 43-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De vrouw liep als gevolg van de mishandeling letsel op aan haar gezicht en verschillende kneuzingen aan haar lichaam. De verdachte is inverzekering gesteld.

HELING

s-Hertogenbosch-
Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat aan de Onderwijsboulevard een jongen was aangehouden door getuigen. Getuigen zagen dat de twee personen met computers liepen. De inmiddels gearriveerde politie heeft de 14-jarige Bosschenaar overgebracht naar het politiebureau. De tweede verdachte, een 13-jarige Bosschenaar, meldde zich korte tijd later op het politiebureau in s-Hertogenbosch. De computers bleken afgelopen week te zijn gestolen uit een pand aan de Onderwijsboulevard. De 14-jarige verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

GESTOLEN SCOOTER

Vught-
Vrijdagochtend is in de Jan van Speijkstraat een 17-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden. Bij controle door de politie bleek dat de scooter, die in de garage van de jongeman stond, eerder te zijn gestolen. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Vught.

RIJDEN MET ONTZEGGING

Veghel-
Vrijdagochtend is op de Markt een 52-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man reed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Zijn auto is inbeslaggenomen.
Heesch- Vrijdagavond is in de Cereslaan een 38-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden met ontzegging. Tevens bleek zijn auto onverzekerd. Er is proces-verbaal opgemaakt. De auto is inbeslaggenomen.

AANHOUDING NA VERNIELING

s-Hertogenbosch-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat enkele jongeren vernielingen zouden plegen aan een pand aan de Lokerenpassage. De politie kon met behulp van signalementen korte tijd later in zijn woning in de Lokeren een 20-jarige verdachte aanhouden. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en wist een van de agenten een kopstoot te geven. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau.

AANHOUDINGEN NA INBRAAK

Uden-
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat drie personen zich verdacht ophielden bij enkele panden aan de Raam. De politie trof de drie verdachten in de Hofstukken met een gereedschapskist die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De 26-jarige Udenaar en een 15-jarige plaatsgenoot zijn door de politie aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal. De derde verdacht wist te ontkomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

HARDDRUGS

Zeeland-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Kerkstraat een 18-jarige man uit Mill aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. De verdachte had zes XTC-pillen en een zakje (vermoedelijk) speed bij zich. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Uden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Zeeland-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Kerkstraat een 16-jarige jongen uit Grave aangehouden. De verdachte had zojuist een 37-jarige man uit Zeeland tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Uden.

AUTO-INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT

Uden-
Vrijdagavond kreeg de politie de melding van een getuige dat een man probeerde een auto weg te halen in de Abdijlaan. Met behulp van signalementen kon korte tijd later in het Nonnenveld een 43-jarige man uit Eindhoven worden aangehouden. De verdachte droeg inbrekerswerktuig bij zich. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt of de Eindhovenaar ook betrokken was bij de poging tot diefstal van een auto in Dertienvat eerder deze avond.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf in de Koenendelseweg. Uit het pand zijn twee computers en beeldschermen weggenomen. Daders vernielden een ruit.
Rosmalen- Later deze nacht is ingebroken in een bedrijf aan De Grote Elst. Ook hier is een aantal computers weggenomen en vernielden de daders een ruit.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen-
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Empelseweg een 46-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser kreeg een rijverbod van tien uur en er is proces-verbaal opgemaakt.
Vught- Vrijdagavond is op de Reutsedijk een 25-jarige man uit Velddriel aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Haren- Later deze avond is op de Dorpenweg een 49-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden vanwege hetzelfde feit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt. Een 73-jarige Bosschenaar kreeg een rijverbod van drie uur voor het rijden onder invloed van alcohol. Er is proces-verbaal opgemaakt. Ravenstein- In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Burgemeester van Claarenbleekstraat een 29-jarige man uit Herpen aangehouden. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg eveneens een proces-verbaal. Oss- Op de Megensebaan is vrijdagnacht een 50-jarige automobilist uit Megen aangehouden voor overtreding van hetzelfde feit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Later deze nacht is op de Graafsebaan een 23-jarige vrouw uit Schaijk aangehouden. De automobiliste kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss-
Vrijdagavond is tijdens een snelheidscontrole op de Noord Zuid het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige Ossenaar. De automobilist reed 147 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.