Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

TILBURG, 30 april 2005

21-jarige man aangehouden voor aanrijding A59

MADE: De politie hield vrijdagavond 29 april een 21-jarige man uit Ede aan voor het veroorzaken van een verkeersongeval op de A59 rond 22.00 uur. Bij dit ongeval waren drie voertuigen betrokken en moesten twee slachtoffers naar het ziekenhuis. De toedracht is vermoedelijk als volgt. De 21-jarige man reed richting knooppunt Hooipolder toen hij onenigheid kreeg met een bestuurder uit Dieren. De man uit Ede dwingt hem, door hem de weg af te snijden, vervolgens te stoppen. Na een woordenwisseling vervolgen de twee hun weg. Een 31-jarige vrouw uit Dussen ziet dat de auto voor haar langzaam rijdt, maar kan niet meer stoppen. Hierop rijdt zij de man uit Dieren aan. Een derde auto met daarin een 27-jarige man uit Breda ziet de aanrijding, remt, maar raakt nog net het tweede voertuig. De politie verhoorde de betrokken partijen en een getuige. Daarna kon de doorgereden automobilist, de 21-jarige man, met hulp van de politie in Nijmegen aangehouden worden. Hij is in verzekering gesteld voor poging doodslag. De vrouw is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder uit Dieren is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Drie bekeuringen bij alcoholcontrole

GEERTRUIDENBERG/MADE: De politie hield in de nacht van vrijdag 29 april op zaterdag 30 april een alcoholcontrole. Er werden 22 bestuurders van personenautos gecontroleerd. Drie bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een bekeuring. Bij de ademanalyse bliezen zij respectievelijk: 240 ug/l ( 0,57 promille) en 360 ug/l (0,83 promille) en 520 ug/l (1,18 promille).

Politie onderzoekt straatroof

OOSTERHOUT: Zaterdag 30 april werd rond 1.00 uur op de Mathildastraat een 18-jarige inwoner uit Dongen beroofd van zijn mobiele telefoon. Twee mannen doorzochten zijn broekzakken en namen een mobiele telefoon weg. Toen hij zijn telefoon terugvroeg, kreeg hij een klap in zijn gezicht. De man koos eieren voor zijn geld en vertrok om vervolgens de politie te alarmeren. Samen met de politie is hij op zoek gegaan naar de daders, maar helaas vooralsnog zonder resultaat. De politie onderzoekt de zaak verder.

Aanhouding na ruzie

OOSTERHOUT: Onenigheid bij een cafetaria aan de Markt over wie eerst geholpen moest worden, ontaardde zaterdag 30 april rond 4.15 uur in een ruzie. Een 35-jarige inwoner uit Oosterhout sloeg met een vuistslag tegen het hoofd van een andere klant. Daarop is hij aangehouden en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

19-jarige Oosterhouter aangehouden voor belediging

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag 30 april rond 2.15 uur op de Klappeijstraat een 19 jarige inwoner van Oosterhout aan. De Jongeman had de politiemensen beledigend toegesproken. Bij de aanhouding verzette de man zich. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt aanrijding

OOSTERHOUT: Op vrijdag 29 april werd op de rotonde aan de Abdis van Thornstraat een negenjarige fietser aangereden door een personenauto. De bestuurster van de personenauto verleende geen voorrang aan de fietser. De automobiliste had het telefoonnummer van de jeugdige fietser genoteerd en is doorgereden omdat ze snel verder moest. Ze zou wel contact met hem opnemen. De fietser had een gekneusde arm en schade aan zijn fiets en kleding. Het telefoontje bleef uit, waarop de moeder van de jongen contact opnam met de politie die de zaak verder onderzoekt.

Politie houdt snelheidscontrole

DONGEN: De politie hield vrijdag 29 april twee snelheidscontroles. De eerste snelheidscontrole was op de Gemeentenweg (maximumsnelheid 80 km/uur) en de tweede was op de Lage Ham (maximumsnelheid 50 km/uur). Op de Gemeentenweg, waar de politie tussen 09.45 uur en 12.30 uur controleerde, reden 25 van de 702 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur. Op de Lage Ham controleerde de politie tussen 15.15 uur en 16.45 uur 303 passanten, van wie er 28 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 69 km/uur.

39-jarige man uit Drunen aangehouden voor aanrijding

WAALWIJK: De politie hield zaterdag 30 april rond 5.15 uur een 39-jarige man uit Drunen aan nadat hij onder invloed van alcohol op de Midden-Brabantweg tegen een lantaarnpaal was gereden. De politie vond zijn nummerplaat bij de lantaarnpaal en kon hem daarom in zijn woning aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt inbraak winkel

WASPIK: De politie onderzoekt een winkelinbraak aan de Kerkstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een ruit ingegooid en is de kassa doorzocht. De 45-jarige eigenaar had echter geen geld in de kassa laten zitten, dus de dader(s) is er zonder buit van doorgegaan. De inbraak vond plaats tussen 18.00 uur vrijdagavond 29 april en 8.00 uur zaterdagochtend 30 april. De politie doet een buurt- en sporenonderzoek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge van den Heuvel