Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom 300405

BERGEN OP ZOOM, 30 april 2005

Roosendaler maakt het erg bont

HALSTEREN: Vanochtend omstreeks 00:30 uur reed een bestuurder van een personenauto een boom omver in de Dorpsstraat. De auto raakte hierbij beschadigd en de benzinetank ging lekken. Toch parkeerde de bestuurder zijn auto en wandelde een café binnen. Even later werd de man daar door de politie aangehouden. Het bleek te gaan om een 20-jarige inwoner van Roosendaal. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten, aangezien deze al eerder ongeldig verklaard was vanwege rijden onder invloed. De man werd overgebracht naar het bureau van politie te Bergen op Zoom. Daar bleek hij niet in staat om een ademanalyse te ondergaan, waarop een bloedproef werd afgenomen. Hieruit concludeerde de politie dat de bestuurder onder invloed verkeerde van alcohol en drugs. Bij zijn fouillering werd een gripzakje met harddrugs aangetroffen. Hij was niet in staan een verklaring af te leggen en werd ter ontnuchtering ingesloten. Binnenkort mag de man zich voor de rechter verantwoorden voor zijn daden. De passagier hiervan, een 29 jarige inwoner van Roosendaal werd eveneens aangehouden. Hij was in het bezit van een 5 tal gripzakjes harddrugs.

Politie controleert snelheid

OUDENBOSCH: Gistermiddag tussen 14:15 uur een 15:45 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Bosschendijk. De maximaal toegestane snelheid op het gecontroleerde traject is 50 km/u. 1172 autos werden gecontroleerd. 72 automobilisten waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Momenteel zien de boetebedragen voor snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom er als volgt uit:

· t/m 10 km/u te snel: 30

· 11 t/m 15 km/u te snel: 45

· 16 t/m 20 km/u te snel: 70

· 21 t/m 25 km/u te snel: 100

· 26 t/m 30 km/u te snel: 125

Vanaf 30 km/u wordt het proces-verbaal dat de politie opmaakt voorgelegd aan Justitie. Vanaf die snelheid is ook de zogenaamde recidiveregeling van toepassing. De overtreder wordt geregistreerd en de geëiste straf voor de rechter zitting wordt steeds hoger, afhankelijk van het aantal eerder begane snelheidsovertredingen. Verder wordt bij staande houding bij snelheidsoverschrijding vanaf 50 km/u het rijbewijs ingevorderd door de politie

Rijden onder invloed en mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Rond 02:00 uur trof de politie na een melding een 45-jarige mishandelde vrouw aan op de Vredenburg. Ze bleek mishandeld te zijn door haar 45-jarige vriend. Op het moment dat agenten het verhaal van de vrouw aanhoorden, zagen zij de verdachte vriend van deze vrouw met zijn personenauto voorbij rijden. Hij werd staande gehouden en bij controle van hem werd geconstateerd dat hij te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en mishandeling. Op het bureau bleek na ademanalyse dat hij ruim twee maal het toegestane alcoholpromillage in zijn bloed had. Hij is hiervoor bekeurd en later ook verhoord voor de mishandeling.

Diefstal blikjes

ROOSENDAAL: Twee 13-jarige jongens zijn gisteravond rond 17:30 aangehouden door de politie omdat ze blikjes frisdrank hadden gestolen uit een supermarkt aan de Philipslaan. Na verhoor werden ze weer naar huis gestuurd. Binnenkort mogen de jongens zich bij Bureau HALT melden om een taakstraf uit te voeren.

Politie stopt rooftocht dames

BERGEN OP ZOOM: Twee dames uit Vlissingen (22 en 20) zijn gistermiddag rond 14:00 uur aangehouden op de Kremerstraat. Ze werden opgepakt omdat ze babykleding hadden gestolen uit winkel. Uit nader onderzoek bleek dat in de auto van een van de dames nog veel meer gestolen waar lag. Voornamelijk kleding, afkomstig uit vermoedelijk vier andere winkels. De dames zijn overgebracht naar het politiebureau en in de loop van vandaag vrijgelaten.

Auteur: Manfredi Mauro