2e persbericht van zaterdag 30 april 2005

Eindhoven 30-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mobiele telefoons gestolen

Op de Gerretsonlaan zijn zaterdag tussen 3.30 en 4.00 uur de mobiele telefoons van een 18-jarige vrouw uit Eindhoven en van haar vriend gestolen. Het tweetal fietste over de Gerretsonlaan toen zij plotseling aangesproken werden door een onbekende man die op de weg stond. Hij eiste de GSMs van hun en had een mes in zijn handen. In de buurt stonden nog twee mannen. Zij hebben zich verder niet bemoeid met de diefstal van de GSMs. De slachtoffers hebben de telefoons afgegeven, waarop de man samen met de andere twee mannen wegliep. De dader is tussen de 20 en 25 jaar en heeft een blanke huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een flink postuur, kort geschoren haar en hij droeg een zwart / grijze trui.

Op de Liviuslaan werd tussen 2.40 en 3.00 uur een 20-jarige man uit Best van zijn telefoon beroofd. De man fietste al bellende over de eerdergenoemde straat toen hij iemand achter hem hoorde roepen dat hij moest stoppen. Vrijwel meteen werd hij door drie mannen voorbijgelopen. Zij blokkeerden zijn doorgang. Eén van hen gaf aan de GSM te willen hebben. Het slachtoffer gaf zijn telefoon af. Ook werd zijn kleding doorzocht door de daders. Hieruit werd ongeveer tien euro weggenomen. Vervolgens zijn de daders weggelopen in de richting van de Gerretsonlaan. Eén van de daders is naar schatting tussen de 18 en 20 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, heeft kort haar en een blanke huidskleur. Een andere dader is ongeveer 16 jaar en had een ingevallen gezicht en een bleke huidskleur. Hij is ongeveer 1.65 meter lang. Het signalement van de derde dader ontbreekt nog.

Helmond / Mierlo: Aanhouding na diefstal van twee taxis

Op een zandpad dat parallel loopt aan de Deurneseweg is zaterdag rond 10.35 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee taxis vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Industrieweg in Mierlo. Dit is afgelopen nacht gebeurt. De politie kwam de man op het spoor na een melding dat men hem had zien rijden in één van de gestolen taxis. In de buurt van het Berkveld trof de politie de taxi aan. De verdachte was uit de auto gestapt en kon een eindje verder in de kraag gegrepen worden. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Op de Eerselsedijk zijn zaterdag tussen 10.05 en 11.35 uur 273 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 49 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u.

Hoogeloon: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Landrop is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader brak een toegangsdeur open om binnen te komen. Weggenomen werden een waterpomptang, twee schroevendraaiers en vijf potten met garagezeep.