Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon op weg naar 18e kampioenstitel

30/04/2005

Oldenzaal, 30 april 2005
Vierspanrijder Ysbrand Chardon is hard op weg om de 18e kampioenstitel aan zijn reeks van overwinningen toe te voegen. Tijdens het Nederlands Kampioenschap in Oldenzaal won de drievoudig Wereldkampioen de dressuur. Na een foutloos verreden vaardigheidsrit bezet de man uit Schipluiden met ruime voorsprong op zijn concurrenten de eerste plaats. Het moet morgen gek lopen in de marathon wil hij zijn voorsprong van ruim een minuut verspelen.

Lokale favoriet Herman ter Harmsel liet met zijn tuigpaard gefokte KWPN-ers een uitstekende dressuurproef zien, die door het jurycorps werd beloond met de tweede plaats. De manegehouder uit Rijssen bezet momenteel de tweede plaats in het tussenklassement. `Er is maar een manier om morgen de marathon te rijden,' vertelt Ter Harmsel, `en dat is gas geven! De marathon is niet mijn favoriete onderdeel, maar ik ga toch proberen bij Chardon in de buurt te komen.' De derde plaats in het tussenklassement wordt bezet door Theo Timmerman (Putten), gevolgd door Harry de Ruyter (Kessel) en titelverdediger Koos de Ronde (Hoogvliet).
Zondag 1 mei wordt op de terreinen van Het Hulsbeek in Oldenzaal de marathon verreden. Parcoursbouwer Daan van Dijk heeft een zevental hindernissen gebouwd, allen gelegen op het hoofdterrein en daardoor gemakkelijk toegankelijk voor het publiek. Chardon ziet de hernieuwing van zijn titel in Oldenzaal wel zitten, maar is zich bewust van de risico's van de marathon: `Het zijn zeven lange hindernissen en er kan van alles gebeuren, dus ik wil nog niet zeggen dat ik de titel al op zak heb. De hindernissen zijn absoluut NK-waardig en ik ga er zeker voor rijden.'

Tussenstand NK vierspannen na 2 onderdelen:

1. Ijsbrand Chardon 38.19

2. Herman ter Harmsel 51.86

3. Theo Timmerman 53.33

4. Harry de Ruyter 55.04

5. Koos de Ronde 57.82

6. Mark Weusthof 61.87

De volledige uitslagen van dressuur en vaardigheid alsmede de tussenstand vindt u op:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2005/NED/OLDENZAAL/