Gemeente Den Haag

april 2005
Scheveningers verwelkomen Koningin Beatrix (27 april)

4 Scheveningers zullen op 30 april Koningin Beatrix verwelkomen op de boulevard. De heer Taal, mevrouw van Hoeken-van Roeleveld, de heer Van Duijne en de heer Grootveld, zullen namens de gehele Scheveningse bevolking onze Koningin de hand schudden. Het welkom van de Koningin door de Scheveningers en burgemeester Deetman vindt plaats bij het standbeeld van de vissersvrouw op de Kalhuisplaats.

Vanaf de Kalhuisplaats wandelen de Koningin en haar familie verder door het feestelijk versierde Scheveningen, langs oudhollandse spelen en vele muzikale intermezzo's, om te eindigen op de Jurriaan Kokstraat waar een historische tram uit 1905 gereed staat. Met de tram gaan zij verder richting de Javastraat waar nog meer oranjeactiviteiten op het programma staan.

Oranjevereniging Archipel verzorgt sinds 4 jaar allerlei leuke activiteiten op koninginnedag. De vereniging verwelkomt het koninklijke gezelschap in de Javastraat met een erehaag van 80 enthousiaste kinderen uit de Archipelbuurt.

Op de hoek van de Scheveningse weg/Javastraat gaat Drumfanfare Duindorp om ongeveer half vier spelen. De drumfanfare, die bestaat uit zo'n 36 muzikanten, zal de tram met het koninklijke gezelschap daar opwachten. Het tamboer- en pijperskorps, zoals de koninklijk erkende drumfanfare vroeger heette, bestaat sinds 1949 en is de oudste van Scheveningen.

De Haagse Courant schreef onder haar lezers een ontwerpwedstrijd uit voor een hoed voor Koningin Beatrix. Maar liefst 100 ontwerpen ontving de krant. Een deskundige jury koos uit alle inzendingen het ontwerp van Marianne Dennis-Hurkmans als winnaar. Op de Javastraat mag zij haar prachtige hoed persoonlijk aanbieden aan de Koningin.