Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Naar Menu

Vergunning koninginnedag en -nacht 2005 in Amsterdam 21 december 2004

Waar heeft u een vergunning en/of ontheffing voor nodig?
* het houden van een evenement en/of het maken van (versterkte) muziek;

* het plaatsen van een biertap met max. 2 kranen (alleen toegestaan aan de Amsterdamse horeca in het bezit van een geldige drankvergunning);

* straatverkoop op het Damrak (winkelzijde tussen Dam en Beurs) en het Rokin (locaties zijn nog niet vastgesteld).

Het aanvraagformulier kunt u halen en indienen bij de balie van de afdeling Vergunningen.

Overige stadsdelen: bij Amsterdam-Centrum kunt u indienen tot en met 15 januari 2005 en bij de andere stadsdelen tot en met 15 februari 2005. Voor adressen en openingstijden en het ophalen van de aanvraagformulieren zie www.amsterdam.nl/stadsdelen.

Koninginnenacht

* Het stadsdeel kan aan cafés en buurtverenigingen vergunning verlenen om in de Koninginnenacht tot 01.00 uur een klein buitenpodium met levende muziek te hebben. Bij deze kleine evenementen blijft de verkoop van drank beperkt tot de horeca. Op zeer beperkte schaal kunnen buitenpodia worden voorzien van een enkele buitentap. Aanvragen worden getoetst aan criteria van veiligheid, zoals toegankelijkheid voor nood- en hulpdiensten, overig verkeer, veiligheid van bewoners en bezoekers, alsmede een adequate programmering. Daarnaast kan het stadsdeel toestaan om een enkelvoudige buitentap te plaatsen, als naar het oordeel van het stadsdeel in de nabije omgeving van het kleine buitenpodium geen horecagelegenheid aanwezig is.

* Grootschalige evenementen zijn niet toegestaan.

Het gemeentebestuur streeft naar een verdere verbetering van de kwaliteit van de feestelijkheden op Koninginnedag en de daaraan voorafgaande avond, de Koninginnenacht.

De stadsdelen kunnen een thema vaststellen voor een plein, straat of buurt en de vergunningverlening hieraan verbinden. Nadere informatie hierover kunt u krijgen bij uw stadsdeel. Met name het stadsdeel Amsterdam-Centrum roept u op om ook voor kleinschalige buurtinitiatieven een vergunning/ontheffing aan te vragen, zodat deze kunnen meewegen in de verlening van andere vergunningen/ontheffingen.

Let op: Ingevulde aanvraagformulieren kunt u binnen de gestelde termijn (zie boven) tot sluitingstijd bij de balie van de afdeling Vergunningen indienen. Alleen volledig en duidelijk ingevulde aanvragen worden in behandeling genomen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u op werkdagen bellen met het algemene informatienummer van de gemeente Amsterdam, telefoon 020 624 1111.