Dertiende Oranjemarkt in Veldhoven

P E R S B E R I C H T

Veldhoven, 20 april 2005

Van alle markten thuis

Dit jaar wordt voor de 13e keer op 30 april de Oranjemarkt in Veldhoven georganiseerd. Deze Oranjemarkt is ondertussen een begrip in Veldhoven en de Kempen. Het evenement staat al jaren garant voor minimaal 15.000 bezoekers. Voor de gemeente Veldhoven is de Oranjemarkt inmiddels één van de belangrijke jaarlijkse evenementen.

Rode draad is de vrijmarkt. Op deze vrijmarkt is het mogelijk om van alles te koop aan te bieden, geld in te zamelen als straatmuzikant (kinderen) en hobby's onder de aandacht te brengen. Strikte voorwaarde hierbij is dat alles niet-commercieel is. Professionele handel wordt niet toegestaan. De laatste jaren worden ongeveer 175 marktkramen verhuurd en worden honderden gratis grondplaatsen door kinderen ingenomen.

Een tweede ingrediënt van de markt zijn onder andere het Meeús-podium en het Plus-podium, waar locale verenigingen en artiesten zich presenteren met o.a. zang, dans en muziek. Het zal weer de podia af knallen!

Het derde aspect is dat van vermaak, vooral gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd tot ongeveer 14 jaar. Dit laatste is een bewuste keuze omdat we voornamelijk families naar de markt willen trekken. Dit vermaak bestaat uit straattheater, clowns, ambulante muziekgroepen, terrassen met live muziek, spellen etc.

Dit jaar is er voor de jeugd vanaf 14 jaar de BMV tokkelbaan. Een enorm gevaarte van 30 meter hoog zal voor iedere branieschopper een uitdaging zijn.

De Oranjemarkt heeft dit jaar het thema: "Klein podia, groot talent". Iedereen die iets ten gehore wil brengen, is welkom op een van de kleine podia op de markt. Aanmelden kan op www.oranjemarktveldhoven.nl.



Ingezonden persbericht