Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Centrum Winkeliers Stadskanaal

NK Krinkiespeijen in Stadskanaal

op 30 april 2005 vanaf 14.00 uur
locatie: Eurobrug Stadskanaal

Stadskanaal - Onder het motto "Eenmaal, andermaal ... Stadskanaal" vieren de Centrum Winkeliers Stadskanaal (CWS) ook op 30 april a.s. hun 25-jarig bestaan en wel op een heel bijzondere en ludieke manier. Naast het landelijk wel bekende "NK bommetje springen", de Knoalsternacht en één van de grootste vrijmarkten in het Noorden, krijgen de Stadskanaalsters er opnieuw een bijzonder kampioenschap bij, namelijk het "NK Krinkiespeijen", wat staat voor verspugen. Echt gespuugd zal er echter niet worden. De organisatie heeft, om het spugen na te bootsen, een speciaal apparaat gemaakt waarmee de deelnemers vanaf 14.00 uur bij de Eurobrug, Stadskanaal, een poging kunnen wagen om het water zo ver mogelijk het Kanaal in te sturen. De afstand zal bepalend zijn voor wie zich op 30 april Nationaal Kampioen Krinkiespeijen mag gaan noemen. De drie besten ontvangen respectievelijk een gouden, zilveren of bronzen afbeelding van de echte Krinkiespeijer, het beeldje dat al sinds jaar en dag zijn kringetjes spuugt in het Stadskanaal.

Het CWS-bestuur heeft de organisatie in handen gegeven van de Zwem & Poloclub Stadskanaal. De deelnamekosten bedragen E 0,50 per poging. Deelnemers kunnen zich aanmelden via het e-mailadres: zwemmen@zpcstadskanaal.nl of tijdens het kampioenschap bij de Eurobrug (centrum Stadskanaal).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cor Stuut, telefoon 0599 - 565716 of 06 26918256. E-mail: zwemmen@zpcstadskanaal.nl


---- --