Gemeente Haaren




* De gemeente bruist van grote activiteiten!

De komende periode zijn er diverse activiteiten in onze gemeente. En bepaald niet de geringste.
We beginnen op 30 april met verschillende festiviteiten in het kader van Koninginnedag. Dit jaar een bijzondere viering, omdat Hare Majesteit 25 jaar geleden tot koningin werd gekroond. Door de verschillende comités in onze dorpen is weer met zorg een programma samengesteld. Op deze dag ontvangen burgemeester en wethouders in het gemeentehuis alle inwoners die een Koninklijke Onderscheiding hebben. Samen met hen brengt het college een toast uit op de gezondheid van onze Koningin en haar familie.

Op 5 mei is de officiële ontvangst van alle gasten in het kader van Esch, Trefpunt in Europa, een grote Europese Manifestatie in Esch. Ongeveer 200 gasten uit nagenoeg alle landen van de Europese Unie zullen acte de présence geven. Zij logeren tot en met zondag 8 mei bij de inwoners van Esch en omgeving en krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarbij kennismaking met mensen, leefgewoonten en cultuur centraal staat. Een betere kennismaking met onze mede-Europeanen is nauwelijks denkbaar.

Op 5 mei vindt voor de 40^e keer het jaarlijkse Essche Bierpompfeest plaats, waarbij de nieuwe inwoners van Esch worden welkom geheten en waaraan dit jaar ook de buitenlandse gasten zullen deelnemen.

En zoals gebruikelijk gaat op Hemelvaartsdag (dit jaar op 5 mei) het Helvoirts weekend van start. Dit vier dagen durende evenement geniet inmiddels ook ver buiten onze gemeentegrenzen een grote bekendheid.

Een periode boordevol activiteiten én voor elk wat wils.

Waar een kleine gemeente groot in kan zijn: talloze vrijwilligers zijn actief om alles in goede banen te leiden en de feestelijkheden te organiseren. Ik wens hen allen heel veel succes en vooral ook veel plezier. Laten we er samen een paar hele mooie dagen van maken!

Frans Ronnes,
burgemeester.


* Gemeentehuis gesloten

In verband met Hemelvaart is het gemeentehuis op donderdag 5 en vrijdag 6 mei gesloten.