Gemeente Kampen

Persbericht

Gezamenlijk persbericht IJsselmuider Oranjevereniging en gemeente Kampen

Kampen, 27 april 2005

Nieuwe spelregels voor vrijmarkt op Koninginnedag

Op 30 april aanstaande organiseert de IJsselmuider Oranjevereniging de traditionele vrijmarkt. Tijdens deze markt kunnen particulieren hun tweedehands spullen verkopen aan de bezoekers. De praktijk van de laatste jaren was dat ook door commerciële handelaren plaatsen werden in genomen op de vrijmarkt. Daarnaast werd er regelmatig te vroeg en buiten de vastgestelde ruimte plaats in genomen. Daarom hebben de IJsselmuider Oranjevereniging, de gemeente Kampen en de politie samen nieuwe spelregels gemaakt.

De nieuwe regels houden in dat als blijkt dat er gehandeld wordt op commerciële basis, de handelaren door de vrijwilligers van de IJsselmuider Oranjevereniging worden verzocht te vertrekken. Indien nodig wordt men daarna ook aangesproken door de politie. Alleen met vóór de vrijmarkt verkregen toestemming van de IJsselmuider Oranjevereniging mogen commerciële handelaren plaats nemen op de vrijmarkt.

Ook gaat de politie toezicht houden op het te vroeg innemen van de plaatsen en op fout geparkeerde aanhangers en voertuigen. Betreffende het innemen van verkeerde plaatsen spreken de vrijwilligers van de Oranjevereniging indien nodig mensen aan. Bij weigering te vertrekken wordt contact opgenomen met de politie.

Op het terrein van de vrijmarkt worden de spelregels bekend gemaakt om deze problemen te voorkomen.

Spelregels:

- Plaatsen mogen ingenomen / afgezet worden op 30 april 2005 van 07.00 uur tot 17.00 uur.

- Plaatsen mogen alleen ingenomen worden binnen het afgezette gebied van Burgemeester van Engelenweg (van Sportlaan tot Plasweg) en Dorpsweg (tot aan Bombardon)

- Commerciële/ beroepsmatige handel is niet toegestaan.
- Na afloop van de vrijmarkt dienen de deelnemers van de vrijmarkt hun eigen restanten/ afval mee te nemen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij dhr. H. Bottenberg, voorzitter IJsselmuider Oranjevereniging, telefoonnummer 06 41 25 66 62 en bij dhr. S. van Walsem, gemeente Kampen, nummer 038 - 339 27 13