TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-04-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 30 april
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.55 uur

COACH VAN HET JAAR JACCO VERHAEREN EN TOPZEILSTER MARGRIET MATTHIJSSE IN Z@PPSPORT

Presentator Barbara Barend duikt weer voor 100 procent in de jeugdsport, zeker nu ze te gast is bij de kids van duikclub 'Haai Five Scuba Diving' uit Barendrecht. En dit haalt ze boven water:

Dave Taekema, 10 jaar, verdiept zich helemaal in zijn favoriete sport: golf. Op school heeft hij er al verschillende spreekbeurten over gehouden. Maar hij praat er niet alleen goed over: nog drie klassen hoger en hij speelt bij de Nederlandse selectie. Vandaag komt hij met de Edese Golf Club voor de competitie uit in het enkelspel, maar ook in de dubbel met zijn maatje Philip Bootsma. In de 'Repo' is te zien hoe dat afloopt.

Hij is trainer van olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. In 2004 werd hij coach van het jaar. Zijn naam is Jacco Verhaeren en vandaag stelt Barbara hem in het '1-Tweetje' meteen de vraag die al tijden op haar lippen brandt: "Zie je Pieter vaker dan je vriendin?"

Marc van Horssen (11 jaar) zeilt vrolijk en vrij in zijn 'optimist'. Maar één ding baart hem zorgen: het rolltacken (dat is: het tegen de wind in een snelle bocht maken). Maar in 'Hellup?!' komt de hulp al aangesneld: Margriet Matthijsse, met één keer Europese titel, twee keer wereldtitels en twee keer Olympisch zilver, is Marcs ideale steun en toeverlaat.

In de 'Newsflash' jeugdsport uit het hele land:

* De beste lotenverkopers van de Grote Club Actie werden in Utrecht stevig onder handen genomen door oud-tennistopper Miriam Oremans;
* Tijdens het Europees jeugdkampioenschap Badminton in Den Bosch kregen de jeugdteams van Shuttle uit Ter Aar, Polissport uit Schagen en Zeeburg uit Amsterdam een clinic van international Jurgen Wouters;
* In Souburg Zeeland werd weer een gezellige judo try-out gehouden: Kiara Mulder van vijf versloeg alle jongens van zes jaar.

Z@PPSPORT wordt herhaald op maandag 2 mei om 13.25 uur.
---