Politie Zeeland


---


O-2392-2005 Bekeurd Tholen

Een 20-jarige man uit Tholen is vannacht omstreeks 01.55 uur bekeurd wegens baldadigheid.
De man schopte, op Contre Escarpe in Tholen, hard tegen een vuilnisbak. Hij verklaarde dit te hebben gedaan om zijn vrienden, die aldaar in een auto lagen te slapen, wakker te maken.
In dezelfde straat werd, later die nacht, namelijk omstreeks 02.32 uur, een19-jarige Tholenaar aangehouden omdat hij, onder het oog van twee politieagenten, een buitenspiegel van een auto stuktrapte. Hij werd, na verhoor, weer heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


W-2393-2005 Verkeersongeval Vlissingen

Omstreeks 02.36 uur heeft op de Boulevard de Ruijter in Vlissingen een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 17-jarige bromfietsster uit Vlissingen reed over de Boulevard en nam de bocht zo ruim dat zij, met haar brommer, tegen een tegemoetkomende personenauto aan reed. De personenauto, die bestuurd werd door een 19-jarige Vlissingse, werd geraakt door de bromfiets en liep een deuk op en een kapotte koplamp. De bromfiets kwam er minder goed vanaf, deze is total loss verklaard. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.


W-2394-2005 Onder invloed op de brommer, Vlissingen

Op de Paul Krugerstraat in Vlissingen is vannacht rond 2.30 uur een 47-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed op zijn brommer.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim twee maal zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, hij was al eerder betrapt op het rijden onder invloed, hij mag zich dus binnenkort voor de rechter verantwoorden.

W-2395-2005 Onder invloed, Vlissingen
Op het Bellamypark in Vlissingen, reed vannacht rond 02.40 uur een 51-jarige Vlissinger op zijn snorfiets.
Aangezien de man nogal slingerend over de weg reed, besloten twee politieagenten de man aan een blaastest te onderwerpen. Zij gaven de man een stopteken. Dit werd genegeerd door de man, hij reed verder, en nadat de agenten hem nogmaals tot stoppen probeerden te dwingen, gaf de man gas en scheurde er vandoor. De agenten fietsten hierop snel de binnenstad door, en op de Zeilmarkt kwam de man hen tegemoet. Hier lukte het wel om de man te laten stoppen. Uit de blaastest, die de man moest ondergaan, bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.


Z-2396-2005 Uitgebrande auto blijkt gestolen

Omstreeks 03.15 uur vannacht kreeg de politie een melding dat er een uitgebrande auto zou staan op de Zeedijk in Ossenisse.
Terplaatse bleek dat inderdaad zo te zijn en, nadat het kenteken werd nagetrokken, bleek de auto thuis te horen in Terneuzen, in de Evertsenlaan. Bij navraag bij de eigenaar bleek de auto, diezelfde nacht, te zijn gestolen van zijn parkeerplaats. De auto is geheel uitgebrand en kan niet meer gerepareerd worden.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland