Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 1 mei 2005

* KONINGINNEDAG 2005
In de regio Rotterdam-Rijnmond is de viering van Koninginnedag zonder grote incidenten en over het algemeen in een goede sfeer verlopen.
Daar waar het uit de hand dreigde te lopen, greep de politie direct in en werden de onruststokers direct aangehouden. In de avonduren deden zich wat schermutselingen en vechtpartijtjes voor op diverse plaatsen in de regio. Zo ook op de kermis in Krimpen aan den IJssel. Bij de aanhouding van een jongen, die dreigde iedereen neer te steken, bemoeiden meerdere jongeren zich ermee. Er werd met bierblikjes en stenen naar de twee politiemensen gegooid. Eén van hen raakte hierdoor gewond. Nadat er assistentie was gekomen kon met gebruikmaking van de wapenstok en pepperspray de orde worden hersteld. Tijdens de regeling werden in totaal 43 personen aangehouden, onder andere voor opruiing, samenscholing, openlijk geweld en vernieling.

* TWEE MANNEN VALLEN VAN BALKON
ROTTERDAM - Zaterdag aan het einde van de middag kreeg de politie van het district Oost een melding dat er twee mannen van een balkon aan de Kortekade waren gevallen. Het bleek dat de twee mannen, Rotterdammers van 27 en 29-jaar oud op het balkon hadden gezeten en omdat de balustrade het begaf zo'n vijf meter naar beneden waren gevallen. Zij raakten gewond (stabiel en aanspreekbaar) en werden door de GGD naar respectievelijk het Zuiderziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Bouw- en woningtoezicht stelt een onderzoek in.

* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum kreeg zaterdagavond laat een melding van een schietpartij op de Diergaardesingel. Diverse getuigen hadden gemeld dat zij meerdere schoten hadden gehoord. Ter plaatse werd niemand aangetroffen; wel lagen er enkele patroonhulzen op straat. De recherche stelt een nader onderzoek in.

* ZAAK JOUBERTSTRAAT IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM - Maandagavond 2 mei om 22.00 uur besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak Joubertstraat. Op dinsdag 12 april jl. wordt in de kelderberging het levenloze lichaam aangetroffen van de 22-jarige Hongfen ZHOU. De vrouw was door misdrijf om het leven gekomen. In deze zaak waren twee verdachten aangehouden, maar er waren onvoldoende gronden om hen langer vast te houden.
Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt hoopt door de uitzending meer te weten te komen over het motief en over de dader.