Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Vastgoed Fundament Fonds koopt kantoorpand in Almere en bedrijfsruimte in Roosendaal

Amsterdam - mei 2005 - Het Vastgoed Fundament Fonds koopt twee panden. Een kantoor - met bedrijfsruimte in Almere en een bedrijfsruimte in Roosendaal. De Staat der Nederlanden huurt het pand in Almere tot eind 2010. De bedrijfsruimte in Roosendaal wordt gehuurd door Van Neerbos Bouwmaten BV met een huurcontract tot medio 2013. Beide huurcontracten worden jaarlijks geïndexeerd, waardoor de beleggingen inflatiebestendig zijn.

Het pand in Almere is medio 2002 gebouwd en heeft een totale vloeroppervlakte van 857 m2 met 30 parkeerplaatsen. Het Ministerie van Justitie is de huurder en gebruikt het pand voor de administratie en stalling van bedrijfswagens.

De bedrijfsruimte in Roosendaal is als groothandel in bouwmaterialen in gebruik. De huurder, Van Neerbos Bouwmaten BV, is onderdeel van het CHR-concern, de grootste speler in Nederland op het gebied van bouwmaterialen. De Bouwmaat- formule heeft 32 vestigingen in Nederland. Het pand heeft een totaal oppervlakte van 3.022 m2.

Deze panden zijn door het Vastgoed Fundament Fonds aangekocht voor Euro 3,2 miljoen. Hierbij heeft Troostwijk Makelaars OG te Amsterdam namens koper bemiddeld.

Het Vastgoed Fundament Fonds NV is een stabiele belegging waarbij beleggers kunnen profiteren van de voordelen van beleggen in vastgoed. De aandelen zijn dagelijks verhandelbaar en het dividend wordt 4x per jaar uitgekeerd. Het verwachte rendement is 8 - 10% op jaarbasis. De totale fondsomvang bedraagt Euro 70 miljoen.

Het fonds wordt actief beheerd door Annexum Beheer.Zij is bekend door vastgoedbeleggingen. De meest recente zijn Vastgoed MECC CV in Maastricht, Casino Vastgoed Amsterdam CV en De Planeet CV in Utrecht. Annexum is gespecialiseerd in het structureren en plaatsen van vastgoedproducten voor de particuliere en institutionele markt.



Ingezonden persbericht