Gemeente Zevenaar


Jongerenuitwisseling 2005

Zevenaar is dit jaar aan de beurt om de jaarlijkse jongerenuitwisseling te organiseren.
Dat betekent dat ca. 50 jongelui (leeftijd 16 -18 jaar) uit de zustersteden Privas, Tortona en Weilburg van 4 tot en met 8 mei a.s. te gast zullen zijn in Zevenaar.

Bij uitwisselingen gaat het er vooral om dat de deelnemers uit de zustersteden in contact komen met Zevenaar en haar bevolking. Om dit doel te bereiken is het onder andere van wezenlijk belang dat de buitenlandse gasten worden ondergebracht in gastgezinnen. Immers, door de contacten in de huiselijke sfeer kunnen de jongeren op een ongedwongen manier kennismaken met de kenmerken van de stad en zijn inwoners.

Ter informatie:


* De jongeren komen aan op woensdag 4 mei a.s. en vertrekken op zondag 8 mei 2005 (in de namiddag).* De buitenlandse gasten zijn 16, 17 of 18 jaar.* Men is overdag en 's-avonds veelal bezig met allerlei activiteiten die door het Comité worden georganiseerd.* Van de gastgezinnen kan ook steeds een jongere meedoen aan het programma.

Degenen die als gastgezin willen meedoen aan deze jongerenuitwisseling worden verzocht zich vóór 7 april a.s. op te geven bij Jan Boerboom, secretaris van het Comité, K. de Jongstraat 19, alhier, tel. 525014 of e-mail info@stedencontact.nl