Gemeente Sint-Michielsgelstel


26-04-05
Herdenken en vieren van vrijheid in de gemeente Sint-Michielsgestel Ook dit 60-ste herdenkingsjaar wordt er in onze gemeente stil gestaan bij het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei de dodenherdenking en op 5 mei zijn er weer de nodige feestelijke bijeenkomsten om ons leven in vrijheid te vieren. Onderstaand de globale programmas in de verschillende dorpen. (Onder voorbehoud)

Wat elk dorp verbindt op 5 mei is het bevrijdingsvuur. Onder aanvoering van burgemeester Jan Pommer wordt dit opgehaald bij het provinciehuis in s-Hertogenbosch en vervolgens in een optocht van originele jeeps en andere voertuigen uit de oorlogsperiode naar de festiviteiten in de dorpen gebracht waar het vuur zal branden als symbool van bevrijding en vrijheid.

Op initiatief van de jeugdgemeenteraadsleden krijgen de 4 mensen in de gemeente die op 5 mei hun 60-ste verjaardag vieren een taart aangeboden. Enkele jeugdraadsleden brengen de taarten persoonlijk en laten zich daarbij vergezellen door echte gemeenteraadsleden.

(volledige programma in de vier dorpen is opvraagbaar)