NMBS

Station Mechelen: uitbreiding fietsenstallingen

04/05/2005

De fietsenstallingscapaciteit aan het station Mechelen wordt met 500 plaatsen uitgebreid. Het huidige aanbod van 700 fietsplaatsen blijkt onvoldoende. De NMBS Groep zorgt voor 250 extra plaatsen aan de achterzijde van het station. De fietsenstalling komt in de plaats van 26 parkeerplaatsen voor autos, vlak bij de tunneltoegang tot de perrons. Deze moderne fietsenrekken bieden de mogelijkheid om de fiets met het frame vast te maken aan het rek, wat de kans op diefstal of beschadiging kleiner maakt. De 250 extra plaatsen kosten 18.750 euro.

Met de stad Mechelen is overeengekomen dat ze eenzelfde investering doen aan de voorzijde van het station. Daar wordt ter hoogte van het busstation de fietsenstalling langs de spoorberm ook met 250 plaatsen uitgebreid.

Deze maand wordt de extra beveiligde fietsenparking in het station opnieuw in gebruik genomen. De nieuwe exploitant Bike-Safe is bezig met herstellingswerkzaamheden na het vertrek van de vorige uitbater. In deze elektronisch bewaakte stalling, die beschikt over moderne gebruiksvriendelijke technologie, zullen 125 fietsers terecht kunnen. De tarieven worden niet verhoogd.

""