Persberichten woensdag 4 mei

's-Hertogenbosch 04-05-2005

HARDDRUGSDEALERS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag zijn in hun woning in de Van Noremborghstraat twee mannen aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs. Onder leiding van de rechter-commissaris is een huiszoeking verricht. De politie nam een hoeveelheid pillen en bolletjes (vermoedelijk) cocaïne inbeslag en vier fietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten, 23 en 30 jaar, zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 36-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De vrouw liep als gevolg van de mishandeling diverse kneuzingen op. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

Dinsdagavond is op het politiebureau in s-Hertogenbosch een 26-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist zijn ex-partner te hebben geschopt. De Bosschenaar is inverzekering gesteld.

Dinsdagmiddag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 65-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. De verdachte zou eerder deze middag zijn vrouw hebben geslagen en bedreigd. De Bosschenaar is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Schijndel-
Woensdagochtend is in de Mandersstraat een 44-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze ochtend een 45-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

OPLICHTING

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Markt een tweetal vrouwen aangehouden. De vrouwen uit Oostzaan (60 en 32 jaar) brachten kleding terug naar de winkel en kregen daarvoor geld. De kleding was echter niet afkomstig uit deze winkel. De verdachten zijn op het politiebureau voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

AANHOUDINGEN NA MISHANDELING

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond zijn in de Tamboerijn een 26-jarige vrouw en een 28-jarige man in hun woonplaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht zojuist twee vrouwen (19 en 50 jaar) uit s-Hertogenbosch te hebben mishandeld en bedreigd. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

INBREKERSWERKTUIG

Rosmalen-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Vincent van Goghlaan een 32-jarige Bosschenaar aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de man en troffen verschillend inbrekerswerktuig aan. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

AUTODIEVEN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Boxmeer
De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoners van Nijmegen, 24 en 27 jaar oud, aangehouden voor een poging van diefstal van een auto. Een agent trof beide verdachten op de Koorstraat in Boxmeer in een opengebroken auto. De 24-jarige verdachte, die achter het stuur zat, kon ter plaatse worden aangehouden. De 27-jarige verdachte rende weg, maar kon dankzij een getuige op de Veerstraat worden aangehouden. Later trof de politie op de Koorstraat een auto aan, die vermoedelijk van de verdachten was. In deze auto werden kentekenplaten aangetroffen van autos die eveneens gestolen waren. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

NOG 20 DAGEN ZITTEN

Reek
De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige inwoner van Reek aangehouden in zijn woning. De man moest nog 20 dagen zitten.

BEDREIGING

Cuijk
De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden in een winkel aan de Smidstraat in Cuijk. De man had in de winkel lopen zwaaien met een mes. Toen agenten hem aan wilden houden, verzette de man zich hevig. Bij de fouillering troffen de agenten een groot mes bij hem aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

IN BEZIT VAN VALS PASPOORT

Veghel
Een 37-jarige man is dinsdagavond aangehouden op de Hiddes de Friesstraat in Veghel. Bij een controle bleek de man een vals paspoort te hebben. Hij is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst. Zijn identiteit moet worden vastgesteld.

DIEFSTAL

Vught-
Dinsdagmiddag is in een winkel in de Dorpsstraat een 51-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. De verdachte had zojuist uit de winkel een ring weggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

AUTO UITGEBRAND

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond brak er brand uit in een personenauto aan de Hambakenweg. De brandweer kon de brand blussen. De brand blijkt te zijn aangestoken en de auto is vermoedelijk van diefstal afkomstig. De politie onderzoekt de zaak.

WAPENS INBESLAGGENOMEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in de Vlijmenseweg twee mannen aangehouden. Bij een controle door surveillerende agenten werd een luchtdrukwapen, een katapult en munitie aangetroffen in de auto van de 21-jarige man uit Zwolle en de 21-jarige man uit Goes. De wapens en de munitie zijn inbeslaggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

INBREKER AANGEHOUDEN

Vinkel-
Woensdagmiddag is op het politiebureau in Oss een 20-jarige man uit Nistelrode aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak eerder deze woensdag bij een bedrijf aan de Van Rijckevorselweg in Vinkel. Bij deze inbraak werd ijzer weggenomen. De man is voor nader verhoor ingesloten.

KATTEN VERMIST IN CENTRUM OSS

Oss -
Vandaag kreeg de politie melding van het feit dat er in de periode van zaterdag 23 april op maandag 25 april j.l. zes katten zijn verdwenen uit het centrum van Oss. De katten verdwenen uit de omgeving Oude Kerkstraat, Sint Leonardusstraat, Schoolstraat en Nieuwe Brouwerstraat. Dit maakte een medewerkster van de Stichting voor vermiste en gevonden huisdieren (Amivedi) vandaag aan de politie bekend.

Bij de dierenambulance zijn vooralsnog geen meldingen binnen gekomen van aangetroffen of aangereden katten. De katten die vermist worden, zijn geen raskatten en ze zijn niet gechipt. De politie raadt kattenbezitters in genoemde omgeving aan om hun huisdier in de gaten te houden en minimaal op eigen terrein te houden. Mocht uw kat niet gechipt zijn, laat deze dan alsnog chippen. Meldt uw vermissing huisdier altijd bij Amivedi op het telefoonnummer: 0412-647721. Zij onderhoudt in deze nauw contact met politie en dierenambulance. De politie tast vooralsnog in het duister en doet een beroep op eventuele getuigen.
Heeft U tussen zaterdag 23 en maandag 25 april j.l. in het centrum van Oss iets verdachts gezien met betrekking tot het verdwijnen van de katten, meldt dit dan bij de politie en bel 0900-8844.