Politie Zeeland


---


W-2472-2005 Inbraak in strandhuisje

Tussen maandagmiddag 13.00 uur en dinsdagochtend 10.45 uur is er ingebroken in een strandhuisje op het strand aan de Duinweg in Oostkapelle.
Uit het huisje zijn sleutels en gereedschap met onbekende waarde weggenomen. Strandstoelen, die in het huisje lagen, zijn op het dak gelegd. Ook zijn in het huisje strandstoelen aangetroffen die waarschijnlijk zijn weggenomen uit een ander strandhuisje.
Er is geen braakschade.


O-2473-2005 Vernielingen gepleegd aan goederen hulpstichting

Tussen vorige week dinsdag (26 april) en afgelopen dinsdag (3 mei) is er ingebroken in een voormalig schoolgebouw aan de Bessestraat in Goes.
Het gebouw wordt door verschillende verenigingen / stichtingen gebruikt, waaronder een stichting, bestaande uit vrijwilligers, die medische hulp biedt aan Cuba.
Bij de inbraak zijn er vernielingen gepleegd aan verschillende goederen van deze stichting. Zo is er in elektrische rolstoelen en een scootmobiel gereden waardoor deze beschadigd raakten.
Er zijn accu's uit de rolstoelen gehaald, de bekapping is verwijderd, er zijn wielen afgebroken en er zijn beensteunen afgehaald. Van de scootmobiel is het frame krom. Ook is er met looprekken gegooid.
De toegang tot het gebouw is geforceerd. Ook zijn er ruiten vernield en is het gebouw beklad met merkstift.
Het totale schadebedrag is nog onbekend.


Z-2474-2005 Diefstal uit bedrijf

Tussen maandagmiddag 13.00 uur en woensdagochtend 08.15 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Diepenbrockstraat in Terneuzen.
Uit het pand zijn enkele tientallen euro's weggenomen. De toegang tot het pand werd geforceerd; het totale schadebedrag is nog onbekend.


O-2475-2005 Aanrijding in Kapelle

Dinsdagmiddag rond 15.05 uur vond er op de Rijksweg A58 bij Kapelle een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bedrijfsauto.
De 34-jarige bestuurder van de personenauto uit Schiedam reed over de Rijksweg A58 komende uit de richting van Vlissingen en gaande in de richting van Bergen op Zoom.
Toen hij even niet oplette en een stuurcorrectie maakte raakte hij in de slip. Hierdoor botste hij tegen de voor hem rijdende 34-jarige bestuurder van de bedrijfsauto uit Roosendaal.
De bedrijfsauto kwam, via de linkerrijstrook in de middenberm terecht en kwam enkele honderden meters verder dwars over de vluchtstrook tot stilstand.
Er was alleen materiële schade.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland