Gemeente Soest

Wet Voorkeursrecht Gemeenten

Datum: 04/05/2005

Functies Dorpshuis en Bibliotheek naar andere plek in Soesterberg Wet Voorkeursrecht gevestigd om planning woningbouw zeker te stellen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) gevestigd op de gronden van het Dorpshuis, gelegen aan het Dorpsplein in Soesterberg. Met deze maatregel voorkomt de gemeente dat de gronden worden verkocht aan derden. Omdat de gemeente het betreffende perceel nodig heeft voor woningbouw, wordt met het voorkeursrecht de planning zeker gesteld. Functies van het Dorpshuis krijgen een nieuwe plek bij de Banninghal aan de Banningstraat in Soesterberg. Voor de bibliotheek wordt naar een geschikte locatie in het centrum van Soesterberg gezocht. Uiteraard vindt de verplaatsing plaats in overleg met partijen.

De Wet Voorkeursrecht Gemeenten voor de gronden van het Dorpshuis in Soesterberg is van kracht vanaf donderdag 5 mei 2005 door publicatie in de Staatscourant van 4 mei 2005. De gemeente publiceert het besluit ook op de gemeentepagina in de Soester Courant van 4 mei 2005. De gemeenteraad wordt voorgesteld dit voorkeursrecht te bevestigen in de vergadering van 23 juni.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer