SNT Groep NV

SNT realiseert 4% omzetgroei

Zoetermeer, 4 mei 2005. SNT Group N.V. heeft in het eerste kwartaal 2005 een omzetgroei gerealiseerd van 4%,. De winstmarge (EBITA) steeg van 2,6% vorig jaar naar 3,8% dit jaar. SNT heeft leningen aan haar minderheidsbelang in Frankrijk afgewaardeerd, waardoor in het eerste kwartaal een netto verlies is gerealiseerd.

De omzet nam toe van 118 miljoen euro vorig jaar naar 123 miljoen euro dit jaar. Deze omzetgroei komt geheel voor rekening van SNT Duitsland, als gevolg van acquisities door SNT Duitsland vorig jaar. In Nederland is de omzet licht dalend als gevolg van prijsdruk in de markt en als gevolg van de toenemende substitutiemogelijkheden (Internet).

De EBITA is in het eerste kwartaal verbeterd van 3,1 miljoen euro vorig jaar tot 4,7 miljoen euro dit jaar. De winstmarge toont een stijgende lijn. De EBITA is met name in Nederland verbeterd als gevolg van kortere behandeltijden en betere benutting van beschikbare werkplekken.

SNT heeft de leningen aan Vitalicom (deelneming SNT in Frankrijk) en INIS (participatie van eigenaren van Vitalicom) ter grootte van in totaal 11 miljoen euro afgewaardeerd. In januari is Vitalicom de grootste klant kwijtgeraakt en daardoor in liquiditeitsproblemen geraakt. Als gevolg van deze afwaardering is de netto winst na belastingen in het eerste kwartaal 2005 negatief: -4,8 miljoen euro.

SNT heeft IFRS doorgevoerd. Het effect op de totale omzet is klein. In de kosten zijn de veranderingen groter vanwege de voorziening pensioenlasten.

Einde bericht

Noot voor de redactie (

SNT Groep NV