Gemeente Overbetuwe


Vrijheid delen is de kunst - 60 jaar Bevrijding

Op 5 mei 2005 is het 60 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. In vele plaatsen wordt dat gevierd en ook voor de inwoners van Overbetuwe is dit een moment waaraan niet zomaar voorbij kan worden gegaan.
Het is goed om met elkaar - de ouderen die de oorlog bewust hebben meegemaakt en de jongere generatie, die deze tijd alleen maar van verhalen kent - het moment van die vrijheidsbeleving dit jaar een extra accent te geven.

De viering van 60 jaar Bevrijding vindt in Overbetuwe plaats met een Bevrijdingsconcert op donderdag 5 mei op Het Dorpsplein in Herveld.

Burgemeester en wethouders nodigen u uit om dit feest, georganiseerd dóór en vóór de inwoners van alle elf dorpen, bij te wonen.

20.00 uur
Spectaculaire Opening van het Bevrijdingsconcert door de theatergroep Close Act, leerlingen van de basisscholen en de burgemeester van Overbetuwe, mevrouw E. Tuijnman. Bevrijdingsconcert door zangers en muzikanten uit alle dorpen van Overbetuwe o.l.v. dirigent Jan Wessing. Zij brengen u bekende musical melodieën, een selectie van songs van Vera Lyn en een medley van Vaderlandse liedjes.

De presentatie is in handen van Marja de Leeuw.

Ca. 21.30 uur Einde concert

Parkeren
De mogelijkheid tot parkeren van personenauto's zal ter plekke worden aangegeven.

Organisatie:
Stichting Koorschool Elst - Herman Schimmel, m.m.v .Lex van Diepen en Jacky Tijssen.
Medewerking van:
Leerlingen van de basisscholen; orkest en koor samengesteld uit inwoners van Overbetuwe, onder de leiding van J.Wessing; Close-Act, mobile visual acts; Marja de Leeuw en vele vrijwilligers.