Gemeente Leeuwarden


Donderdag 5 mei gratis openbaar vervoer in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (29-04-2005) Donderdag 5 mei aanstaande is er voor inwoners en bezoekers van Leeuwarden gratis vervoer aan op alle lijnen van de stadsdienst. Vanwege de vele activiteiten die Leeuwarden deze dag te bieden heeft: bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, bloemetjesmarkt en `koopzondag', wordt een grote toestroom van bezoekers verwacht. Men wordt daarom verzocht om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Bezoekers die toch met de auto komen kunnen het beste gebruik maken van de FecCity-bus. Van 8.30 tot 18.00 uur is parkeren achter het FEC en een retourtje met de FecCity-bus geheel gratis. De FecCity-bus vertrekt iedere 10 minuten richting het Zaailand vice versa.

Aangepaste routes stadsdienst op 5 mei:

Lijn 1:
Vanaf het Europaplein rechtuit over de Harlingerstraatweg en via de Vrouwenpoortsbrug naar het Zaailand en het busstation. Normaal komt lijn 1 niet op het Zaailand, maar op deze dag kan op het Zaailand (voor het gerechtsgebouw) worden in- en uitgestapt.

Lijn 3:
Niet naar het bedrijventerrein De Hemrik maar op 5 mei is de Galamastins het eindpunt van deze lijn.

Lijn 5 (FecCity-bus):
Fec - Heliconweg - Harlingerstraatweg - Vrouwenpoortsbrug - Zaailand - Busstation v.v. Normaal stopt de bus op het Zaailand. Op 5 mei is de in- en uitstaphalte voor het gerechtsgebouw.

Lijn 31:
Via de Groeneweg rijden kan niet vanwege de bevrijdingsfeesten. Tot de Troelstraweg is de route normaal. Vanaf de Leeuwerikstraat een alternatieve route via de Troelstraweg naar de Vrouwenpoortsbrug, Zaailand en Busstation.

Lijn 36:
Tot en met de Jelsumerstraat normaal. Daarna via de Valkstraat en de Troelstraweg naar de Vrouwenpoortsbrug, Zaailand en Busstation.

Lijn 37:
Niet via de Groeneweg enz. maar via Oosterkade, Keizersgracht, Nieuweweg, Stationsweg naar het Busstation.

De lijnen 2, 6, 8, 32, 33, 34 en 35 rijden de routes als normaal op zaterdag.