2e persbericht van donderdag 5 mei 2005

Eindhoven 05-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van poging inbraak aangehouden

Op de Willebrordusstraat is donderdag rond 5.15 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het proberen in te breken in een horecagelegenheid aan de Hoogstraat kort voor zijn aanhouding. Een getuige hoorde verdachte geluiden en waarschuwde de politie die de verdachte in de directe omgeving van het pand kon aanhouden. Een raam van de horecagelegenheid werd vernield om binnen te komen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Man van fiets beroofd

Op de Kruisstraat is donderdag tussen 5.00 en 5.30 uur een 33-jarige Eindhovenaar van zijn fiets beroofd. De man fietste vanaf het centrum richting Kruisstraat onder een fietstunnel door. Daar passeerde hij drie mannen waarvan één hem aansprak. Het slachtoffer remde af en werd vrijwel direct geslagen waardoor hij op de grond viel. Op de grond werd hij diverse keren geschopt. De mannen zijn er vervolgens met de fiets van het slachtoffer vandoor gegaan. De man liep verwondingen op aan zijn neus en handen. De daders hebben een donkere huidskleur, zwart krullend haar en zijn tussen de 25 en 30 jaar. Twee van hen hebben een gezet postuur en één van hen heeft een normaal postuur. Twee van hen droegen een spijkerbroek. De andere dader droeg een donkerkleurige broek.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling ruit

In een woning aan de Stadhoudersweg is donderdag rond 1.30 uur een 20-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een woning aan Laagstraat eerder die nacht. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden

In zijn woning in Veldhoven is donderdag rond 2.35 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 25-jarige Eindhovense ex-vriendin en een 25-jarige Eindhovense vriend van haar. Dit gebeurde in de woning van de vrouw in Strijp. De verdachte zou via een raam het pand zijn binnengekomen en de man en de vrouw hebben mishandeld. Ook bedreigde hij de vrouw met de dood. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen na ruzie

De politie heeft woensdagavond rond 22.30 uur een 30-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op de Peelhof. De vrouw had ruzie met haar 30-jarige Helmondse vriend in zijn woning aan de Peelhof en de politie kwam ter plaatse. De politie nam de vrouw mee de woning uit waarop zij de raam van de voordeur vernielde. In de woning werd een hennepkwekerij bestaande uit 156 planten aangetroffen. De 30-jarige verdachte bewoner is gehoord en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Zij is na verhoor naar huis gestuurd. Ook tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Verdachten met harddrugs aangehouden

Op de Herman Heijermanslaan zijn woensdag rond 23.30 uur een 23-jarige automobilist uit Hapert en zijn 26-jarige bijrijder uit Reusel aangehouden. De politie controleerde de bestuurder en ontdekte dat de auto niet verzekerd was en geen geldige APK had. Vervolgens werden in het voertuig nog 19 gripzakjes met cocaïne aangetroffen, waarop het duo werd aangehouden. Een huiszoeking bij de 23-jarige verdachte uit Hapert leverde nog eens 38 gripzakjes met vermoedelijk cocaïne op en een blokje hasj. Daarnaast werd in de woning een kleine hennepkwekerij met twintig planten aangetroffen. Bij de automobilist werd een bloedproef afgenomen om te controleren of hij mogelijk onder invloed was van drugs. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Nuenen: Bloedproef afgenomen bij automobiliste

Op het Houtrijk is donderdag rond 1.30 uur een 53-jarige automobiliste uit Nuenen aangehouden. De politie had het vermoeden dat de vrouw teveel had gedronken en liet haar blazen. De vrouw was echter niet meer in staat om mee te werken aan dit alcoholonderzoek. Hierop is bij haar een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.