Politie Zeeland


---


O-2485-2005 Auto niet terug na proefrit

Bij een garagebedrijf aan de Albert Plesmanweg in Goes werd woensdag omstreeks 15.45 uur vermoedelijk een auto gestolen.
De auto werd voor een proefrit aan een man meegegeven, maar werd daarna niet teruggebracht. Het gaat om een zilverkleurige Mercedes Benz, type C 220 CDI. De waarde bedraagt enkele tienduizenden euro's. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Z-2486-2005 Vechtpartij in horecabedrijf

Donderdag tussen 02.45 en 03.15 uur vond in een horecabedrijf in Kloosterzande een vechtpartij plaats.
Deze ontstond nadat een 18-jarige bezoekster enkele keren op een onzedelijke manier was beetgepakt door een haar onbekende Belgische man. Toen zij kenbaar maakte daarvan niet gediend te zijn, ontstond een vechtpartij tussen de groep (aantal onbekend) Belgen en andere bezoekers. De Belgen werden buitengezet, maar na korte tijd kwamen vier van hen in een auto terug en begonnen met buizen en stokken op de, inmiddels gesloten, deur te slaan, waardoor deze beschadigd raakte. Nadat de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam werden de Belgen, drie uit Stekene van 18, 21 en 23 jaar en een 20-jarige uit Kapel Straat aangehouden. In de auto werden stokken, buizen, een mes en een schroevendraaier aangetroffen. Deze voorwerpen werden in beslag genomen. De vier werden overgebracht naar Torentijd. De 19-jarige vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


O-2487-2004 Vechtpartij in Renesse

Donderdag tussen 01.45 en 02.30 uur vond op de Hogezoom in Renesse een vechtpartij plaats tussen enkele groepen jongeren.
Over en weer werd geslagen en geschopt en tot nu toe hebben vier personen aangifte gedaan van mishandeling en diefstal. Een 24-jarige Tilburger werd met een ontzet sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Hij raakte bij de vechtpartij zijn pet kwijt. Naar de huisartsenpost in Zierikzee moesten een 25-jarige Tilburger, die zijn trui kwijtraakte, met een hersenschudding en een gescheurde wenkbrauw en een 23-jarige inwoner van Udenhout met een snee in zijn wenkbrauw, ook hij raakte zijn jas kwijt. Van een 23-jarige man uit Berkel Enschot, die niet gewond raakte, bleek ook zijn jas verdwenen te zijn. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland