Stadsdeel Amsterdam-Noord

Open discussie over toekomst parkeren in Noord

Maandag 9 mei start het eerste publieksdebat over de toekomst van het parkeren in Amsterdam-Noord. Iedereen die werkt en woont en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om mee te discussieren over het bestaande parkeerbeleid en eventuele noodzakelijke wijzigingen. Doel van de discussie is het inventariseren van knelpunten.

Stadsdeel Amsterdam-Noord heeft tot nu toe voldoende ruimte voor probleemloos parkeren. Alleen rond de winkelcentra en de pontaanlandingen is het nodig om het parkeren te regelen met een blauwe zone. De ruimte begint echter hier en daar te knellen. De verwachting is dat dit in de toekomst eerder toeneemt dan afneemt. Daarom moeten we nadenken over de vraag of er maatregelen nodig zijn en zo ja, welke. Het stadsdeelbestuur wil daar een open discussie over aangaan met bewoners en gebruikers van het stadsdeel.

Op maandag 9 mei 2005 is het eerste debat voor alle belangstellenden. Daarna volgen op woensdag 18 mei, maandag 23 mei, woensdag 25 mei en maandag 30 mei bijeenkomsten voor delen van Noord (oost, midden en west ) en voor het centrumgebied afzonderlijk. Daarbij kunnende ontwikkelingen, knelpunten en verbeterpunten worden besproken die kenmerkend zijn voor deze gebieden. Voor deze bijeenkomsten kunt u zich aanmelden. Maandag 13 juni wordt het debat afgesloten met een slotbijeenkomst voor iedereen.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000. Aanvang: 19.30 uur.

Via parkeer.debat@noord.amsterdam.nl kunt u zich aanmelden voor het publieksdebat en uw mening geven.