Gemeente Weert

27 april 2005

Herinrichting hoogstraat van start

Opnieuw wordt een straat in het Weerter centrum gerevitaliseerd, ofwel heringericht. De werkzaamheden in de Hoogstraat worden uitgevoerd tussen 9 mei en 10 juni a.s. Ook deze straat krijgt in het midden een natuurstenen loper en aan de zijkanten twee "etalagezones" in rode baksteen. Daarnaast wordt er nieuw straatmeubilair geplaatst. Inmiddels is de nieuwe hangverlichting in de Hoogstraat al geïnstalleerd.

Op 9 mei wordt gestart met het opbreken van de bestrating en ontgraven van de grond. Vervolgens worden er vooral grondwerkzaamheden verricht en wordt de betonnen werkvloer voor het natuursteengedeelte gestort. Eind mei/begin juni wordt gestart met het leggen van de natuursteentegels en de rode gebakken klinkers. Aansluitend wordt het meubilair geplaatst. Deze werkzaamheden zullen op 10 juni a.s. zijn voltooid.

Overlast
Voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Hoogstraat, hoewel soms met enige overlast. Voor ander verkeer is de Hoogstraat afgesloten. Ter bescherming van de natuursteenbestrating blijft het rijgedeelte tot 20 juni a.s. nog gesloten voor bevoorradend verkeer. Daarna kan de straat weer volledig in gebruik worden genomen.

2005.066 FS


---- --