Stadsdeel Amsterdam-Noord

Open discussie over toekomst parkeren

Maandag 9 mei start het eerste publieksdebat over de toekomst van het parkeren. Iedereen die werkt en woont in de betreffende delen, en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om mee te discussiëren over het bestaande parkeerbeleid en eventuele noodzakelijke wijzigingen. Doel van de discussie is het inventariseren van knelpunten. Amsterdam-Noord heeft tot nu toe meestal voldoende ruimte gehad voor probleemloos parkeren. Alleen rond de winkelcentra en de pontaanlandingen bleek het nodig om het parkeren te regelen door middel van een blauwe zone. De ruimte begint echter hier en daar te knellen en de verwachting is dat dit in de toekomst eerder zal toenemen dan afnemen. Dat noodzaakt tot nadenken over de vraag of er aanvullende maatregelen gewenst zijn en zo ja, welke.

Wanneer?


* Op maandag 9 mei 2005 wordt 's avonds het publieke debat gestart met een bijeenkomst voor alle belangstellenden. Daarna volgen gebiedsgerichte bijeenkomsten die specifiek ingaan op een deel van het stadsdeel;

* Op woensdag 18 mei staat het Centrumgebied centraal (Jeugdland, Buikslotermeer, Plan van Gool, Rode Kruisstraat, Nieuwendam Noord-West, Winkelgebied Boven 't IJ).

* Op maandag 23 mei staat West-Noord centraal (Twiske / Kadoelen, Molenwijk, Kermis- en Walvisbuurt,Tuindorp Oostzaan, Terrasdorp / Hogeland, de Banne Noord en Zuid, Cornelis Douwesgebied en de NDSM-werf).

* Op woensdag 25 mei staat Midden-Noord centraal (Bloemenbuurt, Van der Pekbuurt, Vogelbuurt / IJplein, Tuindorp Buiksloot, Shellterrein / Buiksloterham (toekomstig woon/werkgebied) en Nieuwendammerham).

* Op maandag 30 mei staat Oost-Noord centraal (minus het centrumgebied, gaat het om de buurten Markergouw en omgeving, Werengouw en omgeving, Tuindorp Nieuwendam, Landelijk Noord, Schellingwoude).

* Op maandag13 juni wordt het publieke debat afgesloten met een bijeenkomst voor iedereen.

Waar?

De bijeenkomsten worden vanaf 19.30 uur gehouden in de raadzaal van het stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000.

Opgeven?


* De startbijeenkomst op maandag 9 mei en de slotbijeenkomst op maandag 13 juni zijn voor iedereen toegankelijk.
* De gebiedsgerichte bijeenkomsten zijn toegankelijk voor de mensen die in dat gebied wonen en werken. Voor deze bijeenkomsten moet u zich aanmelden. Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor het publieksdebat om uw mening te geven.

Aanmeldingsformulier Parkeerdebat

Voorwaarden voor deelname aan een gebiedsgerichte bijeenkomst zijn:
* U woont of werkt in dit gedeelte van het stadsdeel;
* U bent aanwezig bij de startbijeenkomst op maandag 9 mei en bij de slotbijeenkomst op maandag 13 juni;

In geval van overinschrijving zal op maandag 6 juni een extra gebiedsgerichte bijeenkomst georganiseerd worden. U wordt hier dan nader over geïnformeerd.

Heeft u geen tijd om bij het parkeerdebat aanwezig te zijn en wilt u toch uw mening geven, mail dan naar:

parkeer.debat@noord.amsterdam.nl

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de publieksvoorlichters van stadsdeel Amsterdam-Noord via telefoonnummer 020-6349 452.