Gemeente Lingewaard


Toeristisch recreatief informatiepunt in gebruik

foto informatiecentrum

De gemeente Lingewaard krijgt een toeristisch recreatief informatiepunt (Trip). Maandagmiddag wordt het nieuwe informatiepunt in de hal van gemeentekantoor Bemmel feestelijk in gebruik genomen. Het streven is om de toeristische aantrekkelijkheden onder de aandacht van dagtoeristen te brengen. Trip is een volwaardige opvolger van de VVV-post die begin dit jaar is gesloten. Er wordt gestart met een team van tien vrijwilligers. In de hal is ook een algemeen informatiepunt ingericht.

Voor Trip zijn 18 toeristische folders met uiteenlopende onderwerpen vervaardigd. Zo is er informatie over wandelingen langs monumenten, natuurgebieden en fietsroutes. Er zijn ook folders over toeristische trekkers zoals Kasteel Doornenburg, het Dijkmagazijn in Bemmel en museum Hof van Hessen in Huissen. Een folder kost 0,10 of gratis te downloaden via de gemeentelijke website.

In het toeristisch recreatief informatiepunt kunnen de vertrouwde VVV irischeques worden gekocht. Daarnaast liggen er artikelen te koop zoals de herdenkingsboeken over Bemmel en Huissen.

De vrijwilligers van Trip kunnen ook toeristische informatie verstrekken over belangrijke evenementen in Nijmegen of Arnhem. Kortom Lingewaard heeft een veelzijdig informatiepakket voor toeristen en inwoners van Lingewaard.

Vanaf maandag 9 mei staan tien vrijwilligers klaar die dagelijks het Trip van 09.00 tot 12.30 uur bemensen. Om de continuïteit te garanderen is uitbreiding van het vrijwilligersteam gewenst. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Frank Hoes van de afdeling BJZC. Telefoon 026-3260127.

Het Trip is tijdens werkdagen s ochtends telefonisch bereikbaar: 026-3260453. E-mailen kan ook: toerinfo@lingewaard.nl.

Informatiepunt
Naast het toeristisch recreatief informatiepunt is in de hoofdentree een algemeen informatiepunt ingericht.

De aanbod van informatie richt zich onder meer op de ruimtelijke ontwikkeling van Lingewaard tot 2018, de ontwikkeling van plangebied De Woerdt en tuinbouwgebied Bergerden.

Daarnaast liggen in het service-informatiepunt gemeentelijke formulieren voor bijvoorbeeld het aanvragen van kapvergunningen, het organiseren van evenementen en het aanvragen van een inrit.

Een dergelijk service informatiepunt wordt in juli ook gerealiseerd in de bibliotheken van Angeren, Doornenburg en Gendt. Verder komt er een informatiepunt in dorpshuis De Tichel in Haalderen en gemeentekantoor Huissen.

Geplaatst 29 april 2005