Gemeente Hoorn


De Buitenlijn: alle meldingen en klachten via één nummer

Persbericht d.d.: 2 mei 2005

Vanaf maandag 9 mei hoeven inwoners van Hoorn met alle meldingen en klachten over de openbare ruimte nog maar één telefoonnummer te onthouden: 25 25 55. Via dit nummer hebben zij direct contact met het centraal meldpunt De Buitenlijn. De medewerkers van het meldpunt noteren hun melding en zorgen dat de problemen zo snel mogelijk worden verholpen. Het nieuwe meldpunt, gevestigd in het stadhuis, wordt officieel geopend door de wethouder, mevrouw C. van Weel.

Voor meldingen en klachten over de openbare ruimte moesten bewoners tot nu toe contact opnemen met de verschillende rayons, de afdeling Bijzondere taken en het bureau Wijkzaken. Vanaf 9 mei vervallen de nummers van deze instellingen en geldt alleen nog nummer 25 25 55, van De Buitenlijn. Het centraal meldpunt kan gebeld worden bij klachten en meldingen over bijvoorbeeld speel- en groenvoorzieningen, verhardingen, de reiniging en de openbare verlichting. Ook bij overlast van hangjongeren onderneemt De Buitenlijn actie. De Buitenlijn is goed bereikbaar. Bellen is dagelijks mogelijk, van 9.00 tot 16.00 uur. Buiten deze uren is het mogelijk meldingen in te spreken op een antwoordapparaat. Ook kan een web-formulier worden ingevuld.

Dienstverlening overal hetzelfde
Naast de goede bereikbaarheid en een snelle afhandeling van de klachten zijn er nog enkele andere voordelen aan de komst van De Buitenlijn verbonden. Zo worden bewoners die een melding doen over de afhandeling daarvan geïnformeerd, in de vorm van een brief of een mailtje. Eén centraal meldpunt heeft bovendien als voordeel dat de dienstverlening overal in de stad van hetzelfde niveau is. Door de opdeling in rayons was daar de afgelopen jaren minder sprake van. Dat paste niet in de doelstellingen van het gemeentebestuur, dat immers een volledig `schoon, heel en veilig Hoorn' nastreeft.



---