Gemeente Den Haag

mei 2005
Bierkade opnieuw ingericht (3 mei)

Op maandag 9 mei 2005 start de herinrichting van de Bierkade, als onderdeel van de Avenue Culinaire. Naar verwachting is de nieuwe inrichting eind augustus 2005 gereed. Tegelijk met de herinrichting worden ook werkzaamheden van Duinwaterbedrijf Zuid-Holland (DZH) en Eneco uitgevoerd.

Werkzaamheden
Maandag 9 mei a.s. beginnen DZH en Eneco op de Bierkade aan de zijde van het Spui met het vervangen van de water- en gasleidingen. Dit werk wordt in fasen uitgevoerd. Aansluitend start de gemeente met de herinrichting van de Bierkade. De huidige bestrating wordt vervangen, de rijbaan wordt versmald ten gunste van een breder trottoir en de kademuur wordt opgehoogd. Tijdens de werkzaamheden worden ook de huidige verlichtingsmasten op de Bierkade vervangen door klassieke Haagse masten en verlichtingsarmaturen.

Bereikbaarheid
Tijdens de herinrichting wordt de Bierkade geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Waar nodig komen op de weg rijplaten, zodat de ondernemers bereikbaar blijven voor leveranciers. De Bierstraat, Aprochestraat en de Kranestraat zijn tijdens de werkzaamheden alleen te bereiken vanaf de Amsterdamse Veerkade. Het verkeer mag tijdens de werkzaamheden in twee richtingen gebruik maken van de Bierstraat en de Kranestraat.

Parkeren
Om een vrije doorgang voor de brandweer te garanderen is tijdens de werkzaamheden in de Bierstraat een stopverbod van kracht. Hierop wordt extra gecontroleerd. Vanwege het gebrek aan vervangende parkeerruimte voor vergunninghouders in dit gedeelte van het Oude Centrum, mogen bewoners met een vergunning voor gebiedscode 02 gedurende de werkzaamheden in gebiedscode 31 (Stationsbuurt) parkeren.

Meer informatie
Op de website www.denhaag.nl/DeKernGezond is algemene informatie te vinden over het project Avenue Culinaire en andere 'De Kern Gezond' projecten.