Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Zwolle, 4 mei 2005

BR NON in Opsporing Verzocht

Op maandag 9 mei aanstaande zal er in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland. Dit onderzoek is erop gericht een zeer grote hoeveelheid in beslag genomen goederen terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. De in beslaggenomen goederen zijn o.a. schilderijen, sieraden, klokken en antiek. Het overgrote deel van de inbraken, waarbij goederen zijn buitgemaakt, is zeer vermoedelijk gepleegd in het noorden en oosten van Nederland. Tijdens de uitzending zal een aantal bijzondere stukken worden getoond.

Opsporing Verzocht is een programma van de AVRO en komt iedere maandagavond rond 19:30 en 21:00 uur op NL 1. De herhaling is iedere dinsdag rond 10:30 uur.

Het betreft een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) in samenwerking met politie Fryslân onder leiding van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad.


---

(*) Bovenregionale Recherche
De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland (BR NON) houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overschrijdende criminaliteitsvormen die maatschappelijk een behoorlijke impact hebben. Er is daarbij sprake van nauwe samenwerking tussen negen politieregio's en zeven arrondissementsparketten in het Noorden en Oosten van Nederland.

Noot voor de redactie (