Gemeente Almelo

Leerlingen testen praktische verkeerskennis

In de week van 9 tot en met 13 mei 2005 organiseert de Gemeente Almelo de jaarlijkse praktische verkeersproef. Deze proef wordt gereden door ruim zevenhonderd leerlingen van groep 8 van de Almelose basisscholen. Op maandag 9 mei geeft wethouder Sjoers van verkeer en vervoer om 08.55 uur het startsein voor de verkeersproef. De bedoeling is om de leerlingen kennis te laten maken met de 'scholenfietsroutes' en hen besef voor verkeersveiligheid bij te brengen.

Veiligheid
Op belangrijke punten langs de route staan controlepos¬ten. Vrijwilligers controleren of de kinderen volgens de verkeersregels de route afleggen. De kinderen zijn tijdens de proef voorzien van een veiligheidshesje, zodat ze voor het overige wegverkeer goed opvallen. Medeweggebruikers wordt gevraagd in deze week extra attent te zijn op de deelnemende scholieren.

De Triangel
Vorig jaar won De Triangel de eerste plaats. De school gaat nu de uitdaging aan om de praktische verkeersproef opnieuw te winnen, een prestatie die vooralsnog door geen enkele school is geleverd.