Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 19

4 mei 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 9 mei t/m 14 mei 2005

Wethouder Bolsius neemt 'Niet klagen, maar dragen' in ontvangst

Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) neemt op dinsdag 10 mei om 12.00 uur de notitie 'Niet klagen, maar dragen' in ontvangst. De notitie is gemaakt door het Ouderenwerk van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Delfshaven (S.M.D.D.) over de financiële situatie van ouderen. Onder het motto 'Het leven wordt alsmaar duurder' is ouderen in de deelgemeente Delfshaven gevraagd naar hun ervaringen die betrekking hebben op hun financiële situatie.

(Voor meer informatie: Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Delfshaven, tel. 010 - 244 82 44)

Wethouder Van Sluis opent Oostenrijk Shuttle

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) is op woensdag 11 mei om 14.00 uur in het Rail Service Center Rotterdam aan de Albert Plesmanweg 200 aanwezig bij de opening van een treinshuttle tussen Rotterdam en Oostenrijk. Dankzij deze shuttle ontstaat er een betere verbinding tussen het achterland van Rotterdam en een aantal belangrijke industriële centra voor wat betreft het vervoer van containers. De ambassadeur van Oostenrijk verricht de officiële openingshandeling.

(Voor meer informatie: ACTS, Rob van Gansewinkel, 030 - 236 88 44)

Wethouder Hulman ontvangt deelnemers 11e Technische Assemblee van de European Broadcasting Union

Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) ontvangt op woensdag 11 mei om 20.00 uur de deelnemers van de 11e Technische Assemblee van de European Broadcasting Union (EBU) in de Burgerzaal van het stadhuis. Van 12 tot en met 14 mei vindt de 11e Technische Assemblee van de EBU, het jaarlijkse overleg van de technische directeuren van de publieke omroepen, plaats in Rotterdam. De Publieke Omroep (ofwel NOS) is gastheer voor deze bijeenkomst. De EBU is met 72 leden in 52 landen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten de grootste vereniging van nationale omroepen in de wereld.

(Voor meer informatie: Publieke Omroep, Suzanne Knotnerus, tel 035 - 677 28 06)

Wethouder Bolsius aanwezig bij 12e lustrum Unie van Vrijwilligers

Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) is op donderdag 12 mei om 17.15 uur aanwezig bij het 12e lustrum van de Unie van Vrijwilligers (UVV), afdeling Rotterdam. Het lustrum van de UVV wordt gevierd in ROC Zadkine voor Horeca en Toerisme (ingang Benthemstraat 7). De Unie van Vrijwilligers is een organisatie die zich al 60 jaar bezighoudt met vrijwilligerswerk op diverse terreinen. De vrijwilligers bieden praktische zorg en ondersteuning bij individuele hulpvragers, met name in de zorg- en welzijnsector.

(Voor meer informatie: UVV, afdeling Rotterdam, Titus van Roosmalen, tel. 010 - 213 20 87)

Loco-burgemeester Van Sluis bij herdenkingsplechtigheid "Fort aan den Hoek van Holland"

Loco-burgemeester Wim van Sluis is op vrijdag 13 mei om 15.15 uur aanwezig in het Fort aan den Hoek van Holland aan de Stationsweg 82 bij de opening van een tentoonstelling ter herinnering aan het vertrek van Koningin Wilhelmina en haar ministers op 13 mei 1940. De openingshandeling wordt verricht door staatssecretaris van Defensie de heer C. van der Knaap. De loco-burgemeester neemt een boekje van Dirk Ruis in ontvangst over de tocht van Koningin Wilhelmina naar Hoek van Holland op die dag.

(Voor meer informatie, Stichting Fort aan den Hoek van Holland, Hans van Aalst, tel. 0174 - 38 28 98)

Burgemeester Opstelten bij herdenking bombardement

Burgemeester Opstelten houdt op zaterdag 14 mei een toespraak bij de herdenking van de slachtoffers van het bombardement op Rotterdam. De herdenking begint om 13.00 uur bij het monument aan de Statenweg tegenover nr. 147. Het is op 14 mei om 13.20 uur 65 jaar geleden dat de eerste bommen vielen. Garnizoenscommandant P.W. Scharroo vestigde in mei 1940 een tijdelijke militaire commandopost op de Statenweg 147, nadat zijn kantoor aan het Oostplein onder vuur van de Duitsers was komen te liggen. Na het bombardement is op deze plek ook de voorlopige overgave van de stad getekend. Na de toespraak volgt om 13.20 uur twee minuten stilte, waarna kransen worden gelegd. De voorzitter van de deelgemeenteraad Noord, Andries van der Wal, woont de herdenking bij.

(Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst, Eveline Brugghe, tel. 010 - 417 34 56)

En verder...

Zal wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) op donderdag 12 mei om 17.30 uur aanwezig zijn bij de receptie van het 110 jarig bestaan van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) in het Carlton Oasis Hotel aan de Curieweg 1 in Spijkenisse. De KRVE verleent diensten met betrekking tot het los- en vastmaken en verhalen van zeeschepen.

(Voor meer informatie: KRVE, Mat Slotboom, tel. 010 - 429 66 77)

noot voor de redactie/