Politie Hollands Midden

Datum: 9 mei 2005

Noordwijk Ongeval tussen fietsers De politie heeft op zondag 8 mei, omstreeks 09.15 uur, geassisteerd bij een ongeval waarbij twee fietsers betrokken waren. Beide fietser reden op de Langevelderslag in de richting van Noordwijk. Één van de fietsers, een 48-jarige wielrenner uit Den Haag, wilde de andere fietser, een 77-jarige vrouw uit Den Haag, inhalen. Op het moment dat hij haar inhaalde raakte zij elkaar met de schouders waarbij de 77-jarige vrouw ten val kwam en hoofdletsel opliep. De vrouw is overgebracht naar het LUMC.

Noordwijk Verkeersongeval

Op vrijdag 6 mei, omstreeks 15.00 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een 61-jarige automobiliste uit Noordwijk en een 35-jarige fietser uit Noordwijk. De automobiliste reed vanaf de Duinweg, komende vanuit de richting Piet Heinplein, de kruising met de Nieuwe Zeeweg op. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de van linkskomende fietser waarbij er een aanrijding ontstond. De fietser heeft zijn bekken gebroken en is overgebracht naar het LUMC.

Noordwijkerhout Aanhouding winkeldieven

Op vrijdag 6 mei, omstreeks 13.15 uur, hield de politie twee mannen aan van respectievelijk 22 en 20 jaar beide afkomstig uit Glubczyce (PL) in een winkel aan de Dorpsringweg. Beide hadden zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstal van diverse levensmiddelen die zij in een rugzak hadden gestopt zonder deze bij de kassa af te rekenen. Na verhoor werden de verdachten omstreeks 16.45 uur heengezonden.

Noordwijkerhout Mishandeling

Op vrijdag 6 mei, omstreeks 23.35 uur, fietste een 14-jarige jongen uit Noordwijkerhout over de Van der Weijdenlaan toen hij werd afgesneden door een groepje van vijf jongeren. Op het moment dat het slachtoffer vroeg of hij door mocht fietsen werd hij zonder aanleiding door een van de jongeren geslagen en geschopt. Hij liep hierbij letsel op aan het gezicht en aan zijn been. De politie stelt een onderzoek in.

Katwijk Mishandeling op straat De politie heeft aangifte opgenomen van een 14-jarige jongen uit Rijnsburg die in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei is mishandeld op de Sandtlaan. De jongen had een feest bijgewoond en reed fietsend naar huis. Op de Sandtlaan kwam hij in aanraking met een drietal jongens die hem zonder enige aanleiding van de fiets trokken en hem sloegen en schopten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling en roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Katwijk Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei een alcoholcontrole gehouden op de rotonde Biltstraat/Koningin Julianalaan. Het RVHT nam in totaal 110 blaastesten af. Zes personen, vijf automobilisten en één bromfietser, bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen, een 44-jarige Katwijker en een 24-jarige Katwijker, moesten hun rijbewijs inleveren omdat de ademanalyse zelfs meer dan 570 ug/l uitwees. De 44-jarige Katwijker blies 1015 ug/l en de 24-jarige man blies 605 ug/l.

Rijnsburg Eenzijdig ongeval

Op vrijdag 6 mei, omstreeks 20.30 uur, heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Vliet Zuidzijde. Een 18-jarige bestuurder van een snorfiets uit Oegstgeest reed over de Vliet Zuidzijde komende uit de richting Rijnsburg. Door nog onbekende oorzaak had de man zijn snorfiets niet onder controle en reed hierdoor tegen een boom aan. Met onbekend letsel is de man vervoerd naar het LUMC te Leiden.

Voorhout Onder invloed in rolstoel

De politie heeft vrijdag 6 mei rond 16.00 uur een 61-jarige Hagenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Getuigen zagen de man in zijn elektrische rolstoel rondrijden op de Basilicumhof en hadden uit voorzorg zijn sleutels afgenomen. De ademanalyse wees 1125 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De man had dus ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid genuttigd.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Leiden. De man reed rond 02.00 uur over de Haagweg toen de politie hem ter controle staande hield. De ademanalyse wees 720 ug/l uit. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Rijnsburg. De man reed rond middernacht met zijn auto over het fietspad in de richting van de Plesmanlaan. Agenten zagen dit en hielden hem ter controle staande. De ademanalyse wees 605 ug/l uit. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Leiden. De man reed rond 01.45 uur over de Gooimeerlaan. Agenten hielden hem ter controle staande. De ademanalyse wees 585 ug/l uit. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Leiden Zonder rijbewijs, verzekering en onder invloed

De politie heeft zaterdag 7 mei rond 20.00 uur een 40-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man werd ter controle staande gehouden op de Molentuinweg. Hij bleek niet verzekerd en niet gekeurd. Bovendien bleek hij gedronken te hebben; de ademanalyse wees 355 ug/l uit. Hij had geen rijbewijs en gaf een valse naam op. Ook bleek hij nog een boete uit te hebben staan. Tegen de man wordt uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Snorfietser rijdt onder invloed tegen auto

De politie heeft zondagavond 8 mei het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige Leidenaar. Deze reed rond 21.20 uur op de Morsstraat tegen een geparkeerde auto aan. Een blaastest wees uit dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 965 ug/l. Om dat hij meer dan 570 ug/l blies en bovendien een aanrijding had veroorzaakt, vorderde de politie zijn rijbewijs in. Omdat de man dit niet bij zich had, werd zijn snorfiets in bewaring gesteld tot hij zijn rijbewijs inlevert.

Leiden Kop/ staart botsing

Op 4 mei, omstreeks 13.45 uur, vond bij het stoplicht op de kruising Hofvlietweg/ Europaweg een kop/ staart aanrijding plaats. Een 50-jarige automobilist uit Bennebroek stond links voorgesorteerd, toen hij groen licht kreeg en optrok schoot plotseling een nog onbekende automobilist de kruising op en verleende hem geen voorrang. De bestuurder van de auto achter de Bennebroeker reed vervolgens op zijn staart. Blikschade was het gevolg, beide bestuurders liepen geen ernstig letsel op.

Leiden Openlijke geweldpleging

Op zondag 8 mei, omstreeks 03.40 uur, hield de politie twee verdachten aan in een horecagelegenheid aan de Steenstraat. Het betrof een 18-jaar man uit Leiden en een 23-jarige man uit Steenwijk. Beide hadden even tevoren een 20-jarige man uit Zoeterwoude mishandeld. Op het moment dat de politie beide mannen wilde aanhouden werden zij belemmerd door een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Na te zijn verhoord werden de verdachten in de loop van de dag heengezonden. Het slachtoffer had letsel in het gezicht opgelopen van de mishandeling.

Reeuwijk Rijden zonder rijbewijs en onder invloed

Op zaterdag 7 mei omstreeks 03.00 uur controleerde de politie een 36-jarige man uit Den Haag omdat hij op het nippertje een brug kon ontwijken aan de Van Heuven Goedhartstraat. Tijdens de controle bleek de bestuurder onder invloed te verkeren en was zijn rijbewijs reeds ingevorderd. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Gouda Rijden onder invloed

De politie heeft op maandag 9 mei, omstreeks 00.50 uur, een 32-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bestuurder met hoge snelheid over de Prins Hendrikstraat rijden en hielden hem verderop staande voor een controle. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest wees een resultaat uit van 675 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Gouda Aanrijding onder invloed

De politie heeft zaterdag 7 mei rond 18.30 uur een 30-jarige man uit Oudewater aangehouden wegens een aanrijding onder invloed. De man reed tegen een andere auto op Klein Amerika aan. Er was geen schade aan beide voertuigen en niemand raakte gewond. Een van beide chauffeurs echter, de 30-jarige man uit Oudewater, bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 360 ug/l uit. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda Aanhouding na ingooien ruiten

De politie heeft op zaterdag 8 mei, omstreeks 16.30 uur, een 16-jarige Gouwenaar aangehouden nadat hij met twee anderen ruiten van een slooppand aan de Ridder van Catsweg had ingegooid. Getuigen zagen de drie stenen gooien naar het pand. Toen een van de getuigen, een man, naar de jongens toe liep fietsten twee van hen weg. De Gouwenaar bleef staan in afwachting van de komst van de politie. Tegen de Gouwenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding na gooien met stenen

De politie heeft op vrijdag 6 mei twee Gouwenaren van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Volgens getuigen hadden drie jongens, omstreeks 14.15 uur, vanaf een flat met stenen naar het verkeer gegooid. Een Connexxion lijnbus reed over de Sportlaan toen een ruit werd geraakt door een steen. Twee andere auto's hebben putjes opgelopen door de stenen. De politie heeft de twee verdachten aangehouden op basis van het opgegeven signalement. De 20-jarige Gouwenaar bleek niet betrokken te zijn geweest bij het incident. De politie zet het onderzoek voort.

Waddinxveen Verkeersongeval

Zondag 8 mei, omstreeks 09.00 uur, vond op de Rijksweg A12 bij Waddinxveen een verkeersongeval plaats. Een 23-jarige automobilist uit Boskoop reed in de richting Den Haag/ Rotterdam. In de bocht gleed de auto weg waardoor de bestuurder de auto niet meer onder controle had. De auto begon te tollen en botste in de berm tegen een boom. Een inzittende, een 18-jarige Boskoopse, werd voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Bedrijfsinbraak

In de nacht of de middag van vrijdag 6 mei is ingebroken in een bedrijf aan de Nesse. Men kwam het pand binnen door een ruit in te gooien. Uit het pand werd een geldbedrag en een laptop weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Bodegraven Bedrijfsinbraak

In de avond van vrijdag 6 en de nacht van zaterdag 7 mei is ingebroken in een bedrijf aan de Europaweg. Men kwam vermoedelijk het pand binnen via een schuifdeur. Uit het pand werden een aantal computersysteemkasten weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Nieuwerkerk a/d IJssel Onder invloed tegen verkeersborden aan

De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze reed rond 04.00 uur tegen een verkeersbord op de kruising Europalaan/Kroonkruid, vervolgens tegen een verkeersbord op de kruising Parallelweg Zuid/Kroonkruid en kwam daarna in de bosjes tot stilstaand. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 840 ug/l uit. Bij een ademalcoholgehalte boven de 570 ug/l en zeker als iemand een aanrijding onder invloed veroorzaakt, wordt rijbewijs altijd ingevorderd.

Driebruggen/Waarder/ Alcoholcontrole RVHT

Bodegraven/Boskoop Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de avond van vrijdag 6 mei en in de daaropvolgende nacht een alcoholcontrole gehouden in Driebruggen (Kerkweg), Waarder (Molendijk), Bodegraven (Zuidzijde/Broekveldselaan) en Boskoop (Zijde). In totaal heeft het RVHT 370 blaastesten afgenomen. Drie personen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 24-jarige automobilist uit Rijnsburg blies 425 ug/l, een 42-jarige automobilist uit Bodegraven blies 285 ug/l en een 17-jarige bromfietser uit Zoetermeer blies 680 ug/l. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

---einde persberichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --