Politie Groningen

Persberichten maandag 9 mei 2005

Provinicie Groningen 09-05-2005 -

Stadskanaal: aanhouding na burenruzie
Na een burenruzie tussen de bewoners van twee woningen aan de Unikenstraat in Stadskanaal heeft de politie zondagmorgen een 49-jarige man en een 36-jarige vrouw, beiden uit Stadskanaal aangehouden. Verdachten hebben al geruime tijd onenigheid met hun buren. Zondagmorgen laaide de ruzie opnieuw op en escaleerde. Daarbij bedreigden de verdachten de buurman (50) en zijn vrouw en zoon. Met een mes en een ijzeren staaf zetten ze de bedreiging kracht bij. Na een handgemeen werd de politie gebeld. Agenten namen de verdachten mee. Ze zijn ingesloten.

Muntendam: aanhoudingen na bedreiging
Bij en in hun woning aan de Oldambtlaan in Muntendam heeft de politie zondagavond een 48-jarige en een 18-jarige man aangehouden. De politie was zondagavond twee keer om bemiddeling gevraagd in een ruzie tussen beide verdachten en aantal jongeren. Toen de ruzie voor een derde keer oplaaide liep die uit op bedreigingen geuit door de beide verdachten. Volgens zeggen van de benadeelden zou de 48-jarige verdachte daarbij gedreigd hebben met een hooivork. De politie ging over tot aanhouding van de beide mannen. De jongste werd bij de woning aangehouden. Na een korte worsteling met agenten kon hij worden overmeesterd. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De andere verdachte verschanste zich op de zolder van de woning. Hij barricadeerde het luik naar de zolder maar kon uiteindelijk na het gebruik van pepperspray worden aangehouden. Ook hij is meegenomen en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de schermutselingen.

Ter Apel: beschonken automobilist aangehouden
Een politieauto werd zondagavond aan de Stationsstraat in Ter Apel aangereden door een achter uit rijdende personenauto. Door een uitwijkmanoeuvre kon van de besturende politieman kon een aanrijding worden voorkomen. De bestuurder van de auto stopte en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man, een 48-jarige inwoner van Emmen, werd aangehouden en zou worden meegenomen voor de ademanalyse. Zijn passagier echter, een 39-jarige man uit Ter Apel, bemoeide zich echter uitdrukkelijk met de aanhouding. Het kwam tot een handgemeen tussen hem en de beide agenten. In het tumult dat daarbij ontstond zag de bestuurder kans te vluchten. Hij kon echter weer worden opgepakt. De passagier, die ook merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, probeerde echter alsnog de aanhouding van zijn maat te voorkomen. Hij vluchtte weg nadat tegen hem pepperspray was ingezet. De man kon niet worden aangehouden. Hij wordt nog nader gehoord. De bestuurder werd naar het bureau gebracht waar bij de ademanalyse een
bloedalcoholgehalte van 1.85 promille werd vastgesteld. Na verhoor is de man met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Leens: snelheidscontrole
Op de Provincialeweg N361 in Leens heeft de politie zondagavond van 336 voertuigen de snelheid gemeten. Twintig bestuurders reden harder dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur.

Groningen: betrokken automobilist botsing onder invloed Een 23-jarige automobilist uit Groningen die zondagmorgen bij een botsing tussen twee personenautos op het Kwinkenplein in de stad betrokken was, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zoals uit het onderzoek aan het politiebureau bleek had hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed.Volgens de tegenpartij zou de 23-jarige achteruit vanaf een parkeerplaats zijn gereden waardoor een botsing met zijn auto volgde. Beide autos raakten daardoor flink beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser botst op personenauto
Een dronken fietser (24) uit Groningen botste zondagmorgen omstreeks 9.00 uur op een personenauto waardoor enige schade ontstond. Volgens de 26-jarige bestuurster van de auto stond ze al stil toen de fietser tegen de auto aanreed. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Vishoek, Vijfde Drift Noorderhaven met het Gasthuisstraatje in de stad. De fietser heeft aan het politiebureau een ademtest ondergaan. Daarbij bleek dat hij omgerekend ongeveer 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.