Gemeente Nuth


09-05-2005

Nieuwe entree voor de gemeente Nuth

Op 28 april jl. sloten Habets Bouw Ontwikkelingen en de gemeente Nuth een intentieovereenkomst voor het project Entree Centrum Nuth. Beide partijen gaan samenwerken om de hoek van de Stationstraat en de Dorpstraat een nieuw aanzien te geven als gevolg van het Ontwikkelingskader kern Nuth.

Ontwikkelingskader kern Nuth
In maart 2004 stelde de gemeenteraad het Ontwikkelingskader kern Nuth vast. In die beleidsnotitie is het gebied rond de Stationstraat en de Dorpstraat aangewezen als ontwikkelingslocatie. Als men vanaf de A76 naar Nuth rijdt, vormt dit gebied de entree van het centrum van Nuth. In de plannen wenst de gemeente dat de ontwikkeling zal moeten leiden tot een aanpak waarbij het historisch gebied om de kerk nadrukkelijk bij de entree van het centrum wordt betrokken. Om de ontwikkeling te bespoedigen heeft de gemeente in 2004 het voormalige horecapand aan de Stationstraat 224 met bijbehorend terrein in eigendom verworven. Habets Bouw Ontwikkelingen draagt zorg voor de inbreng van de overige benodigde onroerende zaken.

Ontwerpfase
Inmiddels is een aantal architectenbureaus bezig om voor het gebied plannen te ontwerpen. De plannen zullen moeten passen binnen de gestelde stedenbouwkundige en financiële randvoorwaarden. Het architectenbureau met het ontwerpplan dat het beste aansluit aan de voorwaarden die de gemeente stelt, zal de opdracht weten binnen te halen. Gestreefd wordt naar een invulling met appartementen met ondergronds parkeren, gecombineerd met circa 400 m² aan commerciële ruimte. Voor de appartementen wordt door de gemeente Nuth en Habets Bouw Ontwikkelingen ook samenwerking gezocht met Stichting Wonen Zuid en Stichting Ouderenzorg Novum. Daardoor vult men de behoefte in aan meer zorgwoningen die in toekomst zal ontstaan. Later dit jaar zullen de samenwerkende partijen de plannen kunnen presenteren. Ondertekening intentieovereenkomst
Ondertekening intentieovereenkomst