Gemeente Nuth


08-05-2005

Koninklijke Onderscheiding voor Wiel Dewez uit gemeente Nuth

Op zondag 8 mei 2005 om 11.00 uur zal burgemeester Headly Binderhagel een koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer Gerardus Wilhelmus Hubertus Dewez. De heer Dewez ontvangt deze koninklijke onderscheiding bij gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van fanfare St. Donatus te Grijzerubben-Nuth. Tijdens de kunst- en cultuurmarkt, die jaarlijks door fanfare St. Donatus wordt georganiseerd, zal hij de KO ontvangen. Dit zal plaatsvinden ter hoogte van de boerderij van de heer Dewez, Grijzegrubben 25, Nuth. Voor zijn verdiensten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten de heer G.W.H. Dewez
De heer Dewez is woonachtig in de buurtschap Grijzegrubben, waar hij geboren en getogen is. Hij voelt zich dan ook zeer nauw verbonden met deze gemeenschap en haar bewoners. Deze verbondenheid blijkt uit het feit dat hij diverse bestuursfuncties binnen verenigingen in deze buurtschap bekleedt c.q. heeft bekleed. Al 33-jaarlang vervult hij een bestuursfunctie binnen Fanfare St. Donatus en hij zal als zodanig op 8 mei a.s. afscheid nemen. Al die jaren vervult hij zijn bestuursfunctie stipt en nauwgezet en is daardoor een voorbeeld voor de andere bestuursleden. Naast zijn reguliere bestuurstaken, woont hij de wekelijkse repetities bij, bezoekt recepties van zusterverenigingen en geeft hij uitvoering aan activiteiten van de verenging. Ook vervult hij de functie van voorzitter van de werkgroep materialen en neemt hij zitting in de werkgroep evenementen. Hij is hij steeds op allerlei gebieden inzetbaar, niemand doet ooit tevergeefs een beroep op hem. In het verleden vervulde hij 8 jaar lang een bestuursfunctie bij de Jonge Boeren (1955-1963), van 1965-1997 was hij 32 jaar bestuurslid van de Boerenbond, waarvan 8 jaar als voorzitter. Daarnaast was hij van 1954 tot 2000 actief lid van het Mathokoor en vervulde hij 4 jaar een bestuursfunctie.

Persoonlijke gegevens decorandus
De heer Dewez is geboren in 1935 te Nuth. Zijn adres is Grijzegrubben 25, 6361 GH Nuth. Hij is gehuwd en vader van 2 kinderen. Hij is als zelfstandig agrariër werkzaam geweest.