Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 mei 2005

Verkeersongeval

Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeval

Enschede

Zondag 8 mei om 17.00 uur vindt op de kruising Oliemolensingel - Marthalaan in Enschede een ongeval plaats. Een 37-jarige Enschedese bestuurster van een personenauto rijdt achterop een 41-jarige bestuurder van een camper uit het Duitse Steinfurt. Beide bestuurders blijven ongedeerd. Wel raakten beide voertuigen beschadigd. De 37-jarige bestuurster blijkt onder invloed van alcohol en is aangehouden en voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Ademanalyse wijst 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-056388)

Diefstal auto

Auto gestolen

Enschede

Een 24-jarige Enschedeër deed zondag 8 mei aangifte van diefstal van zijn auto. De auto, een beige Mazda 323 met het kenteken ZV-63-LX stond geparkeerd aan het Colosseum in Enschede. Het voertuig werd weggenomen tussen zaterdag 7 mei 22.10 uur en zondag 8 mei 00.45 uur. (05-056334)

Inbraak in woning

Man treft twee 'nieuwe bewoners' aan

Enschede

Zondagavond 8 mei omstreeks 23.15 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Ripperdastraat. Een 39-jarige man die slechts een deel van de week in het pand verblijft, trof bij thuiskomst twee 'bezoekers' aan. Het bleek dat twee mannen van 33 en 45 jr., zonder vaste woon of verblijfplaats, zich toegang tot het pand hadden verschaft en er verbleven terwijl de man er niet was. De politie heeft beide heren aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de verdachten voor verhoor zijn ingesloten. (05-056449)

Auto van talud

Automobiliste raakt in slip en komt onder aan een talud op de kop tussen de bomen terecht

Borne

Zondagmiddag 8 mei om ongeveer 16.20 uur wordt gemeld dat er op de A35 bij knooppunt Buren - Azelo in Borne, een auto van het talud is afgereden. Ter plaatse wordt de 23 jr. bestuurster, afkomstig uit Hengelo, buiten de auto aangetroffen. Zij verklaarde in een slip te zijn gekomen en een zogenaamd bochtschild te hebben geraakt. Hierna was ze met de auto een aantal keren over de kop geslagen en onderaan het talud tussen de bomen op zijn kop tot stilstand gekomen. Door een ambulance is de 23 jr. voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De auto is afgesleept. (05-056374)

Aanrijding met letsel

Geen voorrang verlenen, 1 gewonde naar ziekenhuis

Diepenheim

Zondagmiddag 8 mei om ongeveer 16.35 uur vond op de kruising Hengevelderweg - Oude Haaksbergerweg in Diepenheim een aanrijding plaats. Een 23 jr. bestuurder uit Hengevelde, reed komende uit de richting Hengevelde vanaf de Hengevelderweg de Oude Haaksbergerweg op. Hierbij zag hij een 18 jr. automobilist uit Neede, die vanaf de andere kant kwam en ook de Oude Haaksbergerweg op wilde rijden, over het hoofd. Deze laatste zag e.e.a. gebeuren en week uit maar kwam tegen een boom tot stilstand. De beide voertuigen hebben elkaar niet geraakt. De 18 jr. bleef ongedeerd maar zijn 42 jr. vader die bij hem inzat, werd met onbekend letsel door een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De auto van de 18 jr. is afgesleept. (05-056381)

Aanhouding na aantreffen vals geld en harddrugs

Man aangehouden nadat bij hemzelf vals geld werd aangetroffen en naast zijn auto een hoeveelheid harddrugs

Almelo

Surveillerende politiemensen controleerden zondagmiddag 8 mei omstreeks 15.30 uur aan de Rembrandtlaan in Almelo een bestuurder van een Volkswagen bus. De auto stond op de parkeerplaats van de sporthal en naast de bestuurder zat een man wiens fiets naast de auto lag. Bij navraag bleek dat de eigenaar van de bus veelvuldig voorkwam, met name i.v.m. de opiumwet. Besloten werd daarop de auto te controleren. De man die naast de bestuurder had gezeten was ondertussen al op zijn fiets weer vertrokken. De bestuurder, een 53 jr. Rotterdammer, werd gecontroleerd en in zijn kleding werden een viertal biljetten van 5 en 10 euro aangetroffen die vals bleken te zijn. De man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Ook de auto werd voor nader onderzoek naar het bureau gebracht. Op de plaats waar de auto had gestaan, troffen de politiemensen even later een tweetal zakjes met naar later bleek 41 zakjes met vermoedelijk heroïne en 26 zakjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen.Het vermoeden bestaat dat bij het zien van de politieauto deze vanuit de bus naar buiten zijn gegooid. De 53 jr. is aan het bureau aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (05-056386)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --